BELANGRIJK! VANWEGE DE AANGESCHERPTE CORONAMAATREGELEN VINDT CURSUSDAG 1 (2 OKTOBER - THEORIE) ONLINE PLAATS. VOOR CURSUSDAG 2 (PRAKTIJK) WORDT EEN NIEUWE DATUM BEPAALD. DEELNEMERS HEBBEN HIEROVER EEN E-MAIL ONTVANGEN.
VRAGEN? BEL TEAM NLCOACH VIA 06 22 544 644.

Cursus 'Krachttraining op basis van motorische voorkeuren'

Iedere sporter is uniek, zowel op mentaal, emotioneel als op fysiek vlak. Toch passen we vaak dezelfde training toe op een grote groep sporters. Weinig trainers hebben de gelegenheid om uit te vinden hoe een sporter adapteert op korte en lange termijn als gevolg van een training of trainingsaanpak. Daarbij geldt ook nog eens dat adaptatie op veel verschillende aspecten (neurologisch, pezen, spieren, energiesystemen etc.) en op verschillende snelheden plaatsvindt.

Vanuit praktijkervaringen, ondersteund door de wetenschap, ontrafelt zich momenteel op basis van de nieuwste inzichten een deel van dit mysterie. In de afgelopen 30 jaar zijn motorische principes ontwikkeld die de trainer inzicht geven in de belangrijkste variabelen waarop een trainingsprogramma voor een individu geoptimaliseerd kan worden. Krachttraining en core stability training lenen zich bij uitstek om deze principes toe te passen en onder de knie te krijgen.

Praktijk
Veel trainers hebben een ideaal bewegingsbeeld voor ogen, dat meestal gebaseerd is op hun eigen bewegingsvoorkeur. Dit beeld overbrengen op de sporter is al een grote uitdaging. Vervolgens blijft het probleem dat het voor de ene sporter eenvoudig is het bewegingsbeeld over te nemen omdat het ‘past’, maar dat dit voor de andere sporter veel meer tijd en moeite kost én uiteindelijk geen of nauwelijks progressie oplevert. Binnen de meeste sporten geldt echter dat het niet belangrijk is hoe een beweging uitgevoerd wordt, maar wat het uiteindelijke rendement hiervan is. Bij krachttraining echter gaat het om het maximaliseren van (bepaalde punten op) het kracht-snelheidsdiagram of het verbeteren van de voorwaarden om dit te bereiken. Waarbij het toepassen van essentiële bewegingsprincipes de sporter op lange termijn gezond en fit houden en hij/zij zo duurzame progressie kan boeken.

En daarom deze cursus!
De ActionType Academy heeft in samenwerking met NLcoach de cursus ‘Krachttraining op basis van motorische voorkeuren’ ontwikkeld. In twee avonden behandelen experts de belangrijkste motorische principes, leren ze je hoe deze door middel van testen per sporter bepaald kunnen worden en hoe je deze toepast in de krachttraining en core stability training. Hierbij wordt voortdurend de link gelegd naar de nieuwste inzichten vanuit motorisch leren.

Maak op een inspirerende manier kennis met de praktische toepassing van de individuele motorische voorkeuren en ontdek jouw eigen motorsignatuur! De theorie wordt feilloos gecombineerd met de praktijk in de krachtruimte waarbij de cursisten kunnen toekijken én participeren.
 


Korting voor leden!
NLcoach is een vereniging met ca. 12.000 gebruikers. Één van de voordelen van het lidmaatschap van de vereniging is korting op de activiteiten. Het basislidmaatschap kost € 70,- per jaar. Wil je ook profiteren van de ledenkorting? Word dan lid van onze vereniging, krijg korting op activiteiten, ontvang vier keer per jaar het magazine NLCOACH en krijg een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. Meer informatie vind je op https://www.nlcoach.nl/product/basis-lidmaatschap