Hieronder lees je meer over de inhoud van de verschillende webinars die deel uit maken van het pakket van de summer school. De webinars zijn ingestoken op breedtesportcoaches die hun kennis op een specifiek terrein of rond een bepaalde methodiek willen actualiseren en/of verbeteren. De webinars vonden plaats tussen eind mei en begin juli en bevatten dus actuele informatie. 


Webinar 1 - Intelligent trainen en herstellen na de lockdown

Alles is anders. Waar we normaal volop in het sportseizoen zouden zitten, zijn nu een aantal weken geleden de georganiseerde trainingen weer opgestart. Een andere situatie voor iedereen. Hoe start je het trainingsprogramma weer op? Welke doelen zijn nu haalbaar voor je sporters? Wat te doen met pijntjes en blessures? Hoe train en herstel je intelligent?

In één uur tijd praat Kasper Janssen, sportarts en herstelexpert, je bij. Over hoe je je focus kunt behouden, die stip op de horizon. Over hoe je kunt zorgen dat je sporters mentaal en fysiek klaar zijn als de competitie dit najaar weer begint. Over hoe je kunt zorgen voor de juiste training, maar vooral ook het juiste lichamelijke herstel, om straks weer optimaal te presteren!


Webinar 2 - Voedingsbegeleiding

Op het gebied van sport en voeding is er nog veel te winnen. Ook voor trainers en coaches is het een belangrijk thema, omdat zij vaak door hun sporters om advies worden gevraagd. Is het voedingspatroon niet optimaal, dan kan dit belemmeringen opleveren in prestaties of zelfs tot lichamelijke klachten leiden. Weet jij als trainer-coach de weg in sport en voeding en kun je je sporters de beste begeleiding bieden op dit punt?

Dit webinar bespreekt de diverse aspecten voor voedingsbegeleiding bij (top)sporters. Deskundigen Anja van Geel (sportdiëtist) en Jeroen Wouters (innovatie-manager Sport en Voeding) zijn beiden werkzaam bij Sportcentrum Papendal en delen hun ervaringen en inzichten op dit onderwerp graag met jou.  

Tijdens het webinar komen de volgende thema's aan bod:
. inleiding tot voedingsbegeleiding van sporters
. hulpvraag-gestuurde aanpak
. rol van de betrokken begeleiders
. RED-S (Relative Energy Deficiency in Sports)
. nieuwe ontwikkelingen en innovaties, waaronder digitale tools


Webinar 3 - #Goals

Ben je ook benieuwd hoe je jouw sporters kunt stimuleren om beter en sneller te leren met (nog) meer plezier? Zelfregulatie is een succesvolle methode voor de ontwikkeling van sportprestaties en plezier. Het is inzetbaar door elke trainer/coach die zijn of haar pupillen beter wil laten bewegen en sporten.  

In dit webinar vertelt expert Laura Jonker je op een eenvoudige en praktische manier hoe je het beste uit je sporters kunt halen. Er is namelijk niet één weg voor alle sporters, maar een individuele weg per sporter. De webinar is gebaseerd op het praktische handboek #GOALS met oefeningen hoe je het optimale ontwikkelklimaat creëert. Je krijgt informatie over verschillende tools en kunt kijken wat voor jou en jouw sporters het beste werkt. 

In het webinar behandelt Laura:
. zelfregulatie
. doelen stellen
. feedback
. intrinsieke motivatie