Cursus Teamontwikkeling: maak van jouw team een écht team! 

Effectieve teams bestaan uit sporters die elkaar vertrouwen, effectief communiceren en achter de te varen koers staan. De samenwerking is goed, en het team weet constant te presteren. Zowel sociale cohesie als taakcohesie zijn hoog.

De realiteit is dat sporters vaak aan het begin van het seizoen bij elkaar worden gezet, en dat we hopen of verwachten dat ze in de loop van het seizoen vanzelf een team vormen. Soms gebeurt dat inderdaad, maar gaat er veel tijd overheen. Vaak genoeg gaat het helemaal niet vanzelf, en wordt het team nooit een goed geoliede machine. Hier ligt een enorme potentie, die de meeste coaches onbenut laten. Hier kan jij het verschil maken!

In deze cursus leer je verschillende manieren waarop je vertrouwen, betrokkenheid, communicatie en resultaatgerichte samenwerking binnen je team een impuls kunt geven. We bespreken én tonen diverse grote en kleine interventies, die naast en tijdens je trainingen zijn te gebruiken.

De cursus is dusdanig praktisch, dat alle interventies direct toepasbaar zijn bij je eigen team.
 

Eerste cursusavond - maandag 3 februari 2020
Deze avond staat in het teken van twee relevante modellen (naast  het model van Tuckman). Door de modellen zie je op welke punten de ontwikkeling van je team mogelijk stagneert en wat ervoor nodig is om ontwikkelstappen met elkaar te maken. Ook gaan we aan de slag met één grote en twee kleine interventies gericht op het bevorderen van het onderlinge vertrouwen. Je gaat naar huis met de opdracht om één van deze interventies uit te testen bij je team.
 

Tweede cursusavond - maandag 10 februari 2020
Op de tweede avond starten we met een nabespreking van de interventies die zijn uitgevoerd. Wat heb je ervaren? Waar liep je tegenaan? De avond staat verder in het teken van interventies die je rond en tijdens je trainingen in kunt zetten om betrokkenheid, communicatie in en rond wedstrijden én resultaatgerichte samenwerking verder te ontwikkelen.
 

Interessant boekenpakket
De docent is tevens co-auteur van twee relevante boeken op dit gebied:
. Zelfregulatie in de sportpraktijk
. CHAOS, het ontwikkelen van het aanpassingsvermogen van teams
 

Je kunt één of beide boeken eenvoudig bestellen bij het inschrijven voor de cursus!


Korting voor leden!
NLcoach is een vereniging met ca. 12.000 gebruikers. Één van de voordelen van het lidmaatschap van de vereniging is korting op de activiteiten. Het basislidmaatschap kost € 70,- per jaar. Wil je ook profiteren van de ledenkorting? Word dan lid van onze vereniging, krijg korting op activiteiten, ontvang vier keer per jaar het magazine NLCOACH en krijg een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. Meer informatie vind je op https://www.nlcoach.nl/product/basis-lidmaatschap