NVMDL symposium 2016

MDL wil leren van aanstormend talent. Daarom hebben wij onze acht opleidingsregio's gevraagd één van hun paradepaardjes opdracht te geven ons te inspireren met hetgeen hem of haar drijft om nu en later meerwaarde te bieden aan onze patiënten in termen van gezondheidswinst en dus kwaliteit van leven. Zij bespreken kortom de speerpunten binnen de MDL-aandachtsgebieden, wat zij daaraan toevoegen en wat wij daarvan gaan merken.

MDL wil ook leren van de patiënt. Daarom hebben wij Jos Verlaan, NRC-journalist, gevraagd ons te vertellen wat hij meemaakte nadat bij hem een MDL-maligniteit was vastgesteld. Inhoudsdeskundigen, waaronder in elk geval Marcel Daniëls, cardioloog en voorzitter van de Raad Kwaliteit van de Federatie Medisch Specialisten (FMS) zullen vervolgens nader ingaan op zijn ervaringen en bezien op welke punten onze zorg goed is en waar het beter kan, nu en in de toekomst. De punten die naar voren komen kunnen het hele spectrum van ziektebeelden dat wij aan ons voorbij zien komen betreffen.

MDL wil tenslotte ook leren van Bert Keizer. Hij is filosoof en verpleeghuisarts en schreef over het levenseinde en hoe dit op waardige wijze tegemoet te treden in het licht van alle onmogelijkheden, maar vooral ook mogelijkheden die de moderne geneeskunde ons biedt. Kortom, wanneer is het welletjes en wie bepaalt dat eigenlijk. Tijdens het middagprogramma zal het Toetstheater zorgen voor zachte landing van zware kost.

Al met al een programma dat ons niet alleen moet leren, maar ook moet inspireren, dat ons een spiegel voorhoudt en dat gevoeligheden niet uit de weg wil gaan.

Organisatiecommissie NVMDL-symposium,

Monique Knops, verpleegkundige
Thijs Grasman, MDL-arts in opleiding
Michiel Ledeboer, MDL-arts
Willem Moolenaar, MDL-arts
Maurice Russel, MDL-arts
Maarten Tushuizen, MDL-arts

save the date
 save the date