Workshops

 

Hoe ga je om met morele dilemma’s?

Steekpenningen neem je natuurlijk niet aan, we weten dat fraude en corruptie verboden is en dat vertrouwelijke stukken niet mogen uitlekken. De Gedragscode Integriteit Rijk geeft een kader voor integer handelen, maar geeft geen kant en klaar recept voor al die dilemma’s waar je in de praktijk tegen aan loopt. Het devies is dilemma’s met elkaar te bespreken. Hoe doe je dit en met wie?

Leren en ervaringen van collega's met een arbeidsbeperking

Het Rijk en dus ook VWS heeft de uitdaging om meer medewerkers met een arbeidsbeperking duurzaam werk te bieden. Het werken met medewerkers met een beperking is voor collega's en leidinggevenden nieuw, maar ook heel leerzaam en zinvol. We halen nieuwe boeiende collega's binnen. Dit past goed bij het thema van de medewerkersdag: BuitensteBinnen.

In deze workshop willen we ervaringen met de komst van collega's met een arbeidsbeperking met elkaar delen. Wat betekent het voor deze medewerkers zelf, wie zijn ze, wat voor soort werk doen ze en wat betekent het voor hun begeleiders en omgeving? Hoe worden we er allemaal beter van? En hoe bijzonder is het eigenlijk, want loopt niet iedereen tegen zijn/haar beperking aan?

Pak jij dit even op? Resultaatgericht werken

Op ons werk hoor je regelmatig de vraag 'Pak jij dit even op?'. Het risico is dan, dat niet helder wordt besproken WAAROM een opdracht belangrijk is, WAT precies het resultaat moet zijn, WIE welke taak of rol heeft en welke ruimte een medewerker heeft om zelf het HOE te bepalen. In deze workshop leren we met en van elkaar hoe we resultaatgerichter kunnen werken en wanneer je echt JA tegen een opdracht kunt zeggen.

Verhoog je gunfactor in één dag met zakelijk flirten!

Wil je

√ ontspannen netwerken?
√ makkelijk zakelijke contacten leggen?
√ een goede 1e indruk maken?
√ zelfverzekerd sollicitatiegesprekken voeren?
√ plezier hebben in jezelf presenteren?

Privacy: Stel dat het jouw gegevens zijn. Hoe staat het met jouw privacyantenne?

De medewerker wordt meegenomen in een praktijkcase voor het inrichten van nieuw beleid dan wel nieuwe informatievoorziening, waarbij ingezoomd wordt op privacyaspecten. Doel van de workshop is om awareness te vergroten op het onderwerp privacy, met als doel medewerkers bewust te maken wat een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens inhoudt, welke risico’s er spelen rondom het gebruik van persoonsgegevens. Dit alles gerelateerd aan de praktijk.