Openbare les Koen Dittrich: Circulaire waarde(n)modellen

15 oktober 2019 

 

Op dinsdag 15 oktober vindt de openbare les van lector Circulaire Economie Koen Dittrich plaats. Tijdens deze les presenteert Koen Dittrich zijn onderzoeksprogramma voor de komende jaren. Via deze pagina kan je onder andere het programma bekijken en aanmelden

Circulaire waarde(n)modellen

Een belangrijke uitdaging voor het bereiken van de circulaire economie is het maken van een goede vertaalslag van het 'abstracte concept' in bruikbare richtlijnen voor het mkb.

Om het begrip circulaire economie meer betekenis te geven voor kleine en middelgrote bedrijven moeten er bruikbare, circulaire waardenmodellen ontwikkeld worden. Het gebruikelijke financiële waardemodel, moet worden verruimd tot een circulair waardenmodel,  waarin ook de ecologische en maatschappelijke waarden opgenomen worden.

Het circulaire waardenmodel is een vertaling van de circulaire economie naar een realistische strategie voor het mkb, met een duidelijk stappenplan voor verduurzaming van de productie en herontwerp van de waardeketen van het mkb-bedrijf.

 

DR. KOEN DITTRICH
Koen Dittrich is lector Circulaire Economie bij Kenniscentrum Business Innovation. Zijn onderzoek richt zich op nieuwe, circulaire verdienmodellen voor mkb-bedrijven uit de maak- en voedingsindustrie in de metropoolregio Rotterdam.

Naar lectorenpagina >

Voor wie?

Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom. In het bijzonder: docenten, studenten, lectoren, onderzoekers en praktijkpartners.

Details

Datum: 15 oktober 2019
Tijd: 11.30 - 13.00 uur
Locatie: Hogeschool Rotterdam, Kralingse Zoom 91, Rotterdam