08 november 2014

09:00 - 17:00

Ontdek Leiden per boot!

Wie tijd heeft tussen twee presentaties kan zijn of haar kans pakken en de stad te bekijken vanaf het water. Geniet kosteloos van het uitzicht, muziek & cultuur, studentenverhalen en het verhaal van Leiden. Op verschillende opstappunten nabij de Open Dag locaties kun je kiezen om mee te gaan met de Muziek & Cultuurboot, de Geschiedenis & Kennisboot of de Studentenboot.

Opstappunten: Rapenburg (voor de Pieterskerk, Sterrewacht en Lipsius), Apothekersdijk (voor de Stadsgehoorzaal), Vismarkt (voor de Stadsgehoorzaal en Kamerlingh Onnes Gebouw) en Steenschuur (voor Kamerlingh Onnes Gebouw en Lipsius)

09:15 - 16:15

Opleidingspresentaties en algemene presentaties
Ben je geïnteresseerd in bepaalde opleidingen en wil je meer weten over de inhoud, dan kun je langsgaan bij de presentaties van de verschillende bacheloropleidingen van de Universiteit Leiden. Wil je meer weten over studeren aan de Leidse universiteit in het algemeen, het vinden van een passende studie of over de stad en het studentenleven, bezoek dan de algemene presentaties in de Pieterskerk.

Download hier het volledige presentatieschema:
Presentatieschema Open Dag 8 november 2014

waar: Pieterskerk (algemene presentaties), KOG, Lipsius, Stadsgehoorzaal, Sterrewacht en de Hooglandse Kerk

09:15 - 15:00

Leiden Law Future! Op de foto bij Rechten
Ga als een echte rechter in een toga op de foto in de pop-up fotostudio van de Faculteit Rechten. Je kunt de foto downloaden van Facebook.

09:15 - 16:15

Algemene informatiemarkt
Op de centrale informatiemarkt in de Pieterskerk staan alle opleidingen met een stand. Bij deze stand staan studenten, docenten en studieadviseurs van opleidingen waar je met al je vragen terecht kunt. Ook staan er stands met informatie over inschrijving, arbeidsmarktperspectief, op kamers wonen, studentenleven, studeren in het buitenland, aansluitings- en excellentieprogramma’s en begeleiding. In de Pieterskerk kun je bij de stands voor gratis voorlichtingsmateriaal terecht, zoals opleidingsbrochures en het magazine Studeren aan de Universiteit Leiden met een overzicht van wat de Universiteit Leiden te bieden heeft. Op de informatiemarkt zijn beide ouders/begeleiders van de scholier welkom. Bij de presentaties is wegens drukte slechts één ouder/begeleider welkom.

waar: Pieterskerk

11:00 - 16:00

Stadswandeling: proef de sfeer van Leiden en het studentenleven
De studenten van Leidse studentenverenigingen organiseren stadswandelingen door Leiden. Studenten laten je kennismaken met de stad Leiden, het studentenleven en verenigingsleven en het wonen in een studentenhuis. De wandelingen zijn doorlopend vanaf 11.00 uur. Meld je aan bij de stand, bij een groep van 10 kan de wandeling beginnen!

waar: Pieterskerk, bij stand ‘Stad en studentenleven’

11:00 - 15:30

Speel bingo in het Arbeidsmarktcafé en maak kans op een laptop!

Waar kom je terecht na een studie zoals Geschiedenis, Engels, Japans of Wijsbegeerte? En hoe snel vonden studenten een baan? Speel mee met onze arbeidsmarktbingo en ontdek het. Wie weet win jij dan de laptop die we verloten!

Tussen 11.00 - 15.30 uur kun je terecht in het Arbeidsmarktcafé in het Lipsiusgebouw (Faculteit der Geesteswetenschappen, Cleveringaplaats 1). Oud-studenten, de loopbaanadviseur en de stagecoördinator gaan hier graag met je in gesprek. Nieuwsgierig? Kijk dan alvast op www.jouwvooruitzichtopwerk.nl

waar: Lipsius