aanmelder.nl, eenvoudig evenementen organiseren

Open Dag Universiteit Leiden 26 Januari 2013

Programma

09.00 - 16.30 uur: Informatiemarkt Pieterskerk
In de Pieterskerk is er een informatiemarkt met alle opleidingen, waar je al je vragen kunt stellen aan studenten, docenten en studieadviseurs. Ook zijn er stands met informatie over inschrijving, studiefinanciering, op kamers wonen, verenigingen en de voorzieningen van de Universiteit Leiden.

09.15 - 16.15 uur: Presentaties op locatie
Op verschillende locaties kun je presentaties van de opleidingen volgen. Ontdek waar de studie precies over gaat, hoe de bachelor is opgebouwd en wat je er later mee kunt worden. Ook komen mogelijkheden voor studeren in het buitenland, en studiebegeleiding aan bod. Beginnende studiekiezers kunnen presentaties volgen over het maken van een goede studiekeuze en wat studeren aan de Universiteit Leiden eigenlijk betekent. In de presentatie ‘Welke studie past bij mij?’ zal ook kort de studiekeuzetest die je voor de Open Dag hebt kunnen maken worden nabesproken.

Download hier het volledige presentatieschema

10.30 uur - 14.00 uur: Hoor de echte verhalen van Rechtenstudenten
In het gebouw van de rechtenfaculteit (Kamerlingh Onnes Gebouw) vertellen studenten Criminologie, Rechtsgeleerdheid, Fiscaal en Notarieel recht de echte verhalen over studeren in Leiden: wat zijn de werkvormen, welke extra uitdagingen biedt Leiden, hoe zit het met loting, wat zijn de mogelijkheden in het buitenland en nog veel meer.

11.00 uur - 15.30 uur: Arbeidsmarktcafé Geesteswetenschappen en Archeologie
Kom ook naar de prikkelende interviews over de relatie tussen studie en werk:
11.15 – 11.45 uur docent Geschiedenis Bart van der Boom (winnaar Libris Geschiedenis Prijs 2012)
12.30 – 13.00 uur oud-student Chinees Kai Wan (projectcoördinator Reed Elsevier)
13.45 – 14.15 uur loopbaanadviseur Loes Nordlohne (Studenten Loopbaan Service)

Red je het niet om tussen 11.00 – 15.30 uur te komen? Geen probleem, de studentvoorlichters staan al om 9.00 uur voor je klaar om je te woord te staan. Je kunt dan ook een brochure meenemen en het filmpje bekijken.

Alvast meer weten over het arbeidsmarktperspectief van onze studenten Geesteswetenschappen? Kijk dan op www.jouwvooruitzichtopwerk.nl

12.00 - 13.30 uur: Lunch
In de Pieterskerk, het Lipsius en het Kamerlingh Onnes Gebouw staat lunch klaar. Koffie en thee is de gehele dag op alle locatie te verkrijgen.

formulier voor congres
 formulier voor congres