FM Talks

 

Tijdens inspirerende FM Talks van 15 minuten leer je alle ins & outs van succesvolle projecten van andere young professionals. Hoe hebben zij het aangepakt? We staan ook uitgebreid stil bij leerpunten van projecten die juist níet zijn gelukt. Wat kunnen we in de toekomst veranderen om dat te voorkomen? Jaap Kloos zal de FM Talks begeleiden.
 

Doe het gewoon en maak het super

Bas Dubbeld, sociaal ondernemer bij Buitengewoon (onderdeel van Facilicom)

Bas Dubbeld was de afgelopen twee jaar management trainee bij de Facilicom Group in verschillende functies. Sinds kort is hij werkzaam bij 'Buitengewoon' als sociaal ondernemer.  Daarbij maakt hij de verbinding tussen mensen die graag aan het werk willen, in de verschillende divisies van Facilicom (zoals Albron, Gom, Trigion, Facilicom Solutions en Incluzio) en natuurlijk andere partijen die willen bijdragen aan een arbeidsmarkt waarin iedereen mee mag doen.

Hij vertelt in zijn FM Talk meer over de strijd voor een rechtvaardige arbeidsmarkt. Wat houdt dit in? Wat is 'Inclusief ondernemen' en 'afstand tot de arbeidsmarkt' nu eigenlijk?
Hoe kan je als organisatie focussen op de mogelijkheden van mensen, zodat wat werk (en echt loon!) doet met mensen nergens zo zichtbaar wordt als in de dienstverlenende sector.  

FM leer je in de praktijk, net als autorijden

Annemarth Hagestein, Facility Coordinator bij HEYDAY en Yvette Kooijman, Junior Consultant bij HEYDAY Facility Institute

Hoe groot is de stap van studie naar werk? Annemarth Hagestein en Yvette Kooijman delen graag hoe zij dit hebben ervaren. Direct na hun studie aan de hogeschool van Rotterdam zijn ze bij HEYDAY aan de slag gegaan. Zo werkt Annemarth als Facility Coordinator bij DB Schenker en voert Yvette uiteenlopende opdrachten voor klanten als Rabobank en DSM uit. Eén ding weten ze zeker: FM leer je meer in de praktijk dan uit een boek, net als autorijden. En dan is het wel zo prettig om te kunnen putten uit de kennis en ervaring van specialisten die bij HEYDAY rondlopen.

Werken als facilitair interimmer, welke uitdagingen kom je tegen?

Michiel Schouten, Interim Professional bij Arrange Interim & Valery Bouwman, Facility Talent bij Arrange Interim.

Hoe is het om als facilitair interimmer aan de slag te gaan? Wat zijn de voordelen en welke uitdagingen kom je tegen? Hoe kun je bij elke opdracht het verschil maken en organisaties verder helpen? En hoe zet je je eigen ontwikkeling hierbij centraal? Michiel Schouten en Valery Bouwman vertellen over hun werkzaamheden voor diverse opdrachtgevers.

FM bij Coolblue: alles met een glimlach

Thomas Ibelings, Facilitair projectleider bij Coolblue.

Thomas Ibelings is bij Coolblue verantwoordelijk voor het begeleiden van uiteenlopende projecten, zoals het bouwen van nieuwe kantoren, winkels, magazijnen, het implementeren van roommanagers of het verbeteren van interne processen. Hoe ziet zijn werk er in de praktijk uit, wat maakt werken voor FM bij Coolblue zo interessant, hoe ziet de FM toekomst eruit bij Coolblue en waar zitten voor hem de uitdagingen?

Zet de juiste mensen op de juiste plek

Meta den Otter, projectmanager bij CSU

"Het is belangrijk hoe we medewerkers kunnen binden en boeien" 

De juiste mensen op de juiste plek, dat is een vraagstuk waar Meta den Otter van CSU dagelijks haar tanden dagelijks in zet. Tevreden mensen in een prettige werkomgeving zorgen immers voor betere prestaties en hogere kwaliteit. Ook circulariteit houdt haar bezig. Tijdens haar traineeship is ze mede initiator geweest van een flexibel afvalinzamelingssysteem. Haar ervaringen zet zij nu in bij onder meer vakantieparken in het zuiden van het land. Ze vertelt over de uitdagingen die ze dagelijks in haar werk tegenkomt en hoe ze daar mee omgaat. 

Ketensamenwerking in het facilitaire vak, het werkt echt!

Anne Peters, facility coordinator bij Yask facility Management. 
Simone Schrijnemaekers, facility coördinator bij Yask facility Management.

In hun FM-talk laten Anne Peters en Simone Schrijnemakers zien hoe ketensamenwerking kan bijdragen aan een nog hogere kwaliteit in het facilitaire werkveld. Ze gaan in op de vraag hoe je met verschillende leveranciers toch als team kunt fungeren richting eindgebruikers en klanten. Met als uiteindelijk doel: mensen in hun werkomgeving blij maken met de juist processen of producten.

Hoe word jij een bedreven FM marketeer?

Pernilla Orij, marketeer bij Sodexo
Je bent jong, je barst niet alleen van de energie, je hebt ook nog eens geweldige ideeën en dan… Hoe breng je jouw ideeën tot leven? Hoe krijg je je collega’s, managers en leveranciers zo ver dat ze jouw idee verder brengen. Aan de hand van marketing principes zoals design thinking geeft Marketing professional Pernilla Orij praktische tips over de manier waarop je marketing toepast in jouw facilitaire organisatie.

De synergie tussen user experience (UX) en facility management

Kim Tielman, Drees & Sommer

FM x UX = sterk merk, hoge klanttevredenheid, binding van medewerkers. Maar hoe bereik je dat nou? Welke tools bestaan hiervoor? Hoe stel je klanttevredenheid voorop? Raken de kosten dan niet op de achtergrond? In deze presentatie nemen we je mee in een wereld waarin FM een absolute meerwaarde is in plaats van een sluitpost op de jaarlijkse begroting.

 

In twee jaar van trainee naar District manager

Laurens Verhoeven, District manager CSU Hotel Services

Laurens Verhoeven is twee jaar geleden direct na zijn studie als trainee gestart binnen Hotel Services bij CSU. Voor hem was dit traineeship een opstap om grote groepen mensen te leren sturen. En dat is gelukt! Laurens draagt inmiddels de verantwoordelijkheid voor een aanzienlijk deel van de omzet van Hotel Services en is verantwoordelijk voor de aansturing van zo’n 600 medewerkers in een steeds krapper wordende arbeidsmarkt. Hij vertelt in zijn FM talk hoe hij als jonge manager omgaat met deze grote eindverantwoordelijkheid. Hoe hij excellente dienstverlening in hospitality tot kunst heeft verheven en welke uitdagingen hij daarin dagelijks het hoofd biedt.


 

Bekijk het blokkenschema voor het complete programma