FM Sessies

In sessies van 30 minuten worden de learnings uit de praktijk met je gedeeld.

Je bent groter dan je denkt

In deze sessie vertelt Tiko Smetsers aan de hand van eigen ervaringen hoe je je ontwikkeling, groei, carrière en je functie kunt beïnvloeden. Niet alleen op zakelijk gebied, ook in andere aspecten van je leven. Hij vertelt hoe je kansen kunt zoeken en benutten, wat het belang van doorzetten en hard werken is en waarmee je in 8 jaar tijd kunt groeien van facilitair medewerker tot eindverantwoordelijke van een miljoenenbedrijf. “Met durf en lef kom je verder dan opkijken naar 'volwassenen': je bent groter, beter en slimmer dan je denkt!”

Een kijkje in de keuken bij Google

Iedereen heeft wel eens de mooie plaatjes gezien van Google-kantoren over de hele wereld, maar wat is nu de strategie achter deze innovatieve werkplekconcepten? Welke trends en ontwikkelingen ziet Google binnen de wonderlijke wereld van Workplace? 
Aan de hand van real-life voorbeelden krijg je van Frans van Eersel een vooruit blik op de werkplek van de toekomst bij een van de meest aantrekkelijke werkgevers ter wereld. 

Never give up

Het verhaal van Boy Lokhoff (30) is bijzonder. Kort na het afronden van zijn studie aan de HES Amsterdam gaat hij als ondernemer aan de slag. Na de verkoop van zijn eerste start up neemt hij het bedrijf van zijn vader over. Het succes is helaas van korte duur: de financiële crisis leidt tot een faillissement. Een lastige periode volgt, maar Lokhoff gaat niet bij de pakken neerzitten. In 2016 begint hij zijn tweede start up: Healthy Workers, een HR-technologie-startup met als doel organisaties het effect van investeringen in de fysieke werkomgeving op het het welzijn en de productiviteit van medewerkers te laten zien. Inmiddels heeft Healthy Workers een groeiend klantenbestand met launching customers als UWV, PwC en IBM.

Lokhoff vertelt een inspirerend verhaal, over het concreet maken van nieuwe initiatieven, de ups en downs die horen bij ondernemen, omgaan met tegenslag, het belang van nooit opgeven en de toegevoegde waarde van een meetbare werkomgeving.

Zo wordt VGZ het gezondste kantoor van Nederland

Coöperatie VGZ heeft een grote ambitie: de organisatie wil het gezondste kantoor van Nederland worden. Frank van der Leest mag deze ambitie waarmaken. In zijn sessie gaat hij in op onderwerpen als Human Facility Management, de WELL building standard en het Blue Zone Experience Center.
'Samen werken aan een gezonder Nederland, te beginnen bij jezelf, dat is waar het om draait', aldus Van der Leest. Frank is facility professional bij VGZ en deelt graag zijn visie op het gezonder maken van kantoren.

Facility Managers will save the world!

Waarom speelt het facilitaire werkveld een belangrijke rol in de transitie naar een circulaire economie? In deze interactieve sessie ga je echt begrijpen waar de circulaire economie om draait, word je verrast met de nodige 'pareltjes' uit de praktijk en laat Yvette Watson van PHI Factory zien wat dat nu van jou als young facility professional vraagt.

Workplace nudging: Kroket of salade? Trap of lift? 

Vitaliteit op de werkvloer gaat over de manier waarop een organisatie medewerkers stimuleert om meer uit zichzelf en hun werk te halen. Niet alleen voor de korte termijn maar voor hun hele loopbaan. Dit doe je door medewerkers te ondersteunen om hun werk zo optimaal mogelijk te kunnen én willen doen, waarbij ze ook hun fysieke, emotionele en mentale kracht kunnen blijven ontwikkelen. Maar vitaal leven en werken is niet altijd makkelijk. En niet altijd leuk. Het vraagt continue aandacht en soms opofferingen, terwijl de beloning niet (meteen) merkbaar is. Dus waarom een korte wandeling terwijl je een deadline hebt? En waarom een avocado als er ook een kroket is (voor een schijntje van de prijs van de avocado)?

Hoe kan je zorgen dat medewerkers zich op het werk ook vitaler gaan gedragen? Wij geloven dat gedragsverandering vanuit de medewerker zelf moet komen, maar hij of zij kan daarbij vaak best een duwtje in de goede richting gebruiken. De verandermethodiek 'Workplace Nudging' helpt daarbij. In deze eerste kennismaking bespreekt Pauline van Raaij een aantal pijlers voor Workplace Nudging met voorbeelden en ervaringen uit de praktijk.

Van Business Canvas naar innovatieve praktijk

De belangstelling voor het thema innovatie neemt toe en daardoor is facility management als vakgebied dynamischer dan ooit. Lekker wollig horen wij je denken, al die innovatie thema’s en ideeën, maar wat kun je er nou echt mee in de praktijk?

In een interactieve sessie leggen Nadine & Sander van Yask uit wat een Business Canvas is en gaan ze live met het door het publiek gekozen kernwaarden en thema’s een canvas improviseren voor bedrijf X.

Creatie van meerwaarde door ketensamenwerking

FM Coalitie is een nieuw dienstverleningsmodel waarin facilitaire vakspecialisten volledig tot hun recht komen en de facilitaire samenwerking naadloos op elkaar aansluit. Door samen actief de krachten te bundelen en kennis te delen wordt meer kwaliteit en flexibiliteit gegenereerd en worden kosten gereduceerd en verspilling gestopt. Op welke wijze is dit model tot stand gekomen? Op welke manier kan de Leanmethodiek nuttig kan ingezet met als resultaat verbetering van kwaliteit en meer plezier en betrokkenheid van de facilitaire medewerkers? 
Aan de hand van praktijkvoorbeelden neemt Marjolein je mee en licht ze toe hoe deze facilitaire expeditie resulteerde in een Best Practice Award.

Zo blijf je stressvrij en gezond

Hoe ga je om met een steeds vollere agenda? En met het stijgen op de carrièreladder? Je leven wordt steeds drukker en je werk vraagt inhoudelijk ook steeds meer. Dit is precies wat je altijd wilde en je gaat er ook maximaal voor. Daarnaast heb je een groot sociaal netwerk en houd je ook wel van een feestje. Maar hoe houd je jezelf stressvrij en gezond? Hoe zorg je ervoor dat je nu maar ook straks nog steeds maximaal kan presteren en groeien?

In deze interactieve sessie van Barbara Tjin A Koeng ervaar je zelf hoe stress werkt, hoe je het herkent, maar ook wat je er zelf aan kunt doen om het in je werk te voorkomen. 

Impact maken binnen FM, are you ready?

Young professionals staan aan de ‘start’ van verandering op het gebied van technologie, waardecreatie en sociale innovaties. Mooie positie, maar waar ga jij impact maken, als professional maar ook als mens? In deze energizer neemt Directeur Klant & Markt, Rogier Verbeek je mee in het belang van werkgeluk en geeft hij aan hoe young professionals op basis van hun persoonlijke ontwikkeling kunnen bijdragen aan de omgeving (inclusief tips & trics om mee te nemen op je route). Want één ding is duidelijk: Happy people make happy people.

Als facilitair adviseur het verschil maken
 
Zes jaar geleden had Linda van der Marel nooit verwacht dat zij, samen met collega’s van FGB Facility Group, voor zoveel verschillende, internationale organisaties een belangrijk onderdeel zou zijn in het bereiken van hun missie. Ze heeft inmiddels meerdere organisaties begeleid en geadviseerd in de best passende oplossing naar een (verdere) professionalisering en/of besparing. Als solutions manager heeft ze ervaren dat het niet alleen van belang is om de juiste wensen en behoeften te achterhalen voor de opdrachtgever, maar ook dat je kritisch moet zijn en lef moet tonen om de opdrachtgever mee te nemen om de gewenste verandering daadwerkelijk te realiseren.
Tijdens deze sessie neemt Linda je mee in praktijkvoorbeelden en geeft zij tips & tricks hoe je organisaties de eerste stappen laat maken naar een next level. 

Power to the people: It’s all about the community!

Corporates ruilen massaal hun single tenant kantoor in voor een multi-tenant omgeving of campus. Reuring, verbinding, gedeelde faciliteiten en uitwisseling van kennis, kunde en netwerk. Daarmee creëer je een werkomgeving met hoge verblijfskwaliteit, die inspireert en ontzorgt. Essentieel in een tijd die gekenmerkt wordt door de War for Talent. De facility manager wordt community manager en zorgt voor de programmering en eventing in de werkomgeving om te komen tot een ultieme gebruikers-experience. Linda Driessen vertelt je hoe facilitair dienstverleners worden uitgedaagd om als B2B-organisatie te denken als B2C dienstverleners. 
 

Upgrade your personal brand

Zou jij jezelf in een zogenoemde 'Elevator Pitch' kort, maar krachtig, kunnen omschrijven? En dan zodanig dat het precies jou raakt; wie je bent, waar je voor staat en wat je allemaal te bieden hebt. Een Personal Brand is in een tijd van informatie-overload, fake news, én vaak een groot aanbod van mensen, een sterke tool. Het helpt je niet alleen beter te profileren, maar het zorgt er ook voor dat je goed weet wat je wel én wat je niet zou willen. Het zorgt ervoor dat je bewuste keuzes maakt en het helpt je, wellicht sneller, te komen daar waar je wilt zijn. Hoe pak je dit aan? Kirsten Steenvoort (personal businesscoach, met veel ervaring in marketing en branding) helpt je om jouw personal brand neer te zetten. 
 

Mindhacking: de praktijk van beïnvloeden

Mindhacking is een fenomeen dat niet nieuw is, maar waarvan de toepasbaarheid de laatste tijd pas echt duidelijk is geworden. De techniek kent z’n oorsprong in de psychologie (met name rond het maken van keuzes) en kan gebruikt worden om concrete resultaten te boeken: meer omzet, meer (nieuwe) klanten, lagere kosten, beter gemotiveerde medewerkers of collega’s en een hogere productiviteit. Ronald vertelt je de basisvoorwaardes voor succesvolle Mindhacking.

 

Bekijk het blokkenschema voor het complete programma