Welkom

 

Met veel genoegen nodigen wij u hierbij uit voor het OVAP Congres 2016 op vrijdag 24 juni en zaterdag 25 juni a.s. Het congres vindt dit jaar plaats op een prachtige locatie voor duurzame en ecologische ontwikkeling genaamd ‘Veerkracht’ gelegen in het groen nabij Apeldoorn. De ideale locatie voor hetgeen wij belangrijk vinden tijdens deze twee dagen: voldoende rust en ruimte, ondersteund met kwalitatief voortreffelijke congres mogelijkheden en natuurlijk aangevuld met heerlijke versnaperingen uit eigen tuin. Het thema voor het OVAP Congres 2016 is als volgt:

"TOEKOMST-VISIE OP EVIDENCE-BASED ORTHODONTIE"


Binnen dit thema hebben we dit jaar gekozen voor drie verschillende sprekers. Op dag 1, de vrijdag, starten we met de jaarlijkse ledenvergadering van de OVAP. Vervolgens maken we kennis met Dr. Giorgio Fiorelli MD, DDS. Van oorsprong een Italiaan en gelieerd aan de Universiteit in Siena, maar wereldwijd actief, waaronder in Amerika, Canada, Denemarken, Portugal en Polen. De titel van zijn presentatie luidt: “The Biomechanical Foundation of Clinical Orthodontics”. 

Op zaterdag hebben we gekozen voor twee verschillende sprekers. We starten en eindigen de dag met een lezing van de Amerikaan Dr. Peter H. Buschang. Dr. Buschang is ‘Regents Professor’ en tevens directeur van de ‘orthodontic research’ aan de ‘Texas A&M University Baylor College of Dentistry’. De titel van zijn presentatie luidt: “The development, etiology and orthopedic treatment of Class II and Class III malocclusions”. 

Voor en na de lunch volgt een korte onderbreking van een speciale gast-spreker: de heer Peter van der Wel, een veelgevraagd spreker! Peter van der Wel verzorgt als econoom en futuroloog al meer dan 20 jaar lezingen en presentaties over de toekomst. Over het onderwerp “De toekomst is al begonnen” praat hij ons in een uur bij over de veranderingen die we de komende jaren tegemoet gaan en de gevolgen die het heeft voor onze samenleving. Na een korte onderbreking krijgt iedereen de kans om met hem hierover in discussie te gaan. 

Deze twee dagen worden zoals u van ons gewend bent aangekleed met voldoende pauze momenten met heerlijke smakelijke verrassingen, zodat u de mogelijkheid heeft om bij te praten met bekenden en kennis te maken met nieuwe collega’s. We hopen u van harte welkom te heten en kijken uit naar twee plezierige en leerzame dagen!

Vriendelijke groeten,
Namens het OVAP Bestuur

Peter Lamark
Voorzitter