Beste aankomend student,

 

Wat leuk dat je in Delft gaat studeren! Via dit formulier kun je je inschrijven voor zowel de Delftse Ontvangstweek (OWee) als het Eerstejaarsweekend (EJW) van jouw studie. Het is mogelijk om je alleen voor de OWee, alleen voor het EJW of voor beiden op te geven. Een betere start van je studententijd bestaat niet!

 

Dit jaar vindt de OWee plaats in een aangepaste vorm door de huidige omstandigheden omtrent Covid-19. De digitale dag van de OWee is op dinsdag 10 augustus. De fysieke ontvangst vindt plaats van zondag 15 tot en met vrijdag 20 augustus. Afhankelijk van de maatregelen vanuit de overheid en het RIVM zal het mogelijk zijn om als deelnemer een programma van 1 tot maximaal 3 dagen in Delft te volgen. Bovendien staat veiligheid voor ons voorop, daarom zijn de programma’s ingericht zodat elke deelnemer veilig kan worden ontvangen in Delft.

 

Tijdens de OWee zie je alles wat Delft je te bieden heeft op het gebied van studie, cultuur, sport en vrije tijd en kan je alle sport- en studentenverenigingen ontdekken. Ook leer je de stad en campus alvast kennen voordat de eerste colleges beginnen.

 

Als jij je via dit formulier inschrijft voor de OWee en je hebt een bevestigingsmail gekregen, ben je verzekerd van deelname.

 

Mocht je vragen hebben, dan kan je altijd mailen naar info@owee.nl en in dringende gevallen bellen naar 015-2786709.

 

Tot in de OWee!

 

 

For English students we would like to refer you to the English registration form (Registration OWee 2021) of the following bachelor programs;

  • Applied Earth Sciences
  • Aerospace Engineering
  • Computer Science and Engineering
  • Nanobiology

 

Disclaimer beeldmateriaal

Tijdens de OWee wordt beeldmateriaal gemaakt. Wij gaan selectief en integer om met het gebruik van foto's en video's in publicaties achteraf. Wij gebruiken dit met name voor de website en social  mediaplatforms. Mocht je het niet eens zijn met geplaatste foto's waar je in beeld te zien bent, is het mogelijk bezwaar te maken bij het OWee Bestuur en wordt het verwijderd.

Basisgegevens

Vul hieronder het adres in waar je alle post voor de OWee en het Eerstejaarsweekend wil ontvangen.

Overige gegevens

Heb je een andere allergie/dieetwensen? Schrijf die dan hieronder.

Helaas kunnen we niet met alle allergieën rekening houden maar we proberen iedereen zoveel mogelijk tegemoet te komen.

Tijdens de fysieke OWee is het nodig veel te lopen. Wij raden je daarom af om mee te doen aan het fysieke deel van de OWee. Indien je toch denkt een oplossing te kunnen vinden, neem dan contact op via info@owee.nl. Dan kunnen we bepalen of deze oplossing voldoet en je alsnog kan deelnemen aan de fysieke OWee.

Tijdens de fysieke OWee heb je een fiets nodig. Het is van belang dat je zelf een fiets bij je hebt. In de bevestigingsmail van je inschrijving, vind je een overzicht van hoe je aan een fiets kan komen. 

 

Aangezien er maar een beperkt aantal OV-fietsen beschikbaar is op station Delft, raden we je aan van te voren een eigen fiets te regelen die al in Delft staat. Dit zou bijvoorbeeld een fiets kunnen zijn die je van iemand uit de buurt leent, of alvast de fiets die je ook tijdens je studietijd in Delft gaat gebruiken.

Als je niet in staat bent om te fietsen tijdens de fysieke OWee vanwege een (lichamelijke) beperking, neem dan contact met ons op via info@owee.nl zodat we een passende oplossing kunnen vinden.

Studie

Voor masterstudenten aan de TU Delft bestaat een apart introductieprogramma, namelijk het Introduction programme (IP). Tijdens dit evenement maak je ook kennis met de campus en de stad, andere masterstudenten, de studiecultuur van de TU Delft en de academische vaardigheden die je nodig zult hebben tijdens je studie.


Het is wel toegestaan om als masterstudent mee te doen aan de OWee. Wees er echter wel van bewust dat de focus van de OWee ligt op aankomend studenten en scholieren, en dat het programma dus niet altijd aansluit bij de behoeften van ouderejaars studenten.

Vanwege beperkte capaciteit geven we dit jaar graag zo veel mogelijk eerstejaars studenten de kans om deel te nemen aan de OWee.

Daarom raden we tweedejaars studenten aan om zich dit jaar aan te melden als mentor tijdens de OWee, we hebben jullie hulp namelijk hard nodig. In dat geval kan je zelf de OWee meemaken, en ook nog eens een groep nieuwe studenten alles laten zien wat Delft te bieden heeft.

Houd onze social media in de gaten om op de hoogte te worden gebracht wanneer de inschrijvingen voor mentoren open gaan. Ook kan je je hier aanmelden als je een mail wilt ontvangen vanuit de OWee wanneer de inschrijvingen voor mentoren open gaan.

Als je een studie gaat volgen die bestaat uit een combinatie van twee of meerdere universiteiten en één van deze universiteiten is de TU Delft, dan mag je TU Delft invullen bij de vorige vraag. 

Als je een studie gaat volgen die bestaat uit een combinatie van twee of meerdere universiteiten en één van deze universiteiten is de TU Delft, dan mag je TU Delft invullen bij de vorige vraag. 

Deelname EJW

The following questions are asked on behalf of the study association of Applied Earth Sciences, 'Mijnbouwkundige Vereeniging'.

Dear Prospective student of AES,

 

During the First Year’s Weekend we will go to Belgium and Germany. With a Dutch study visa you can go to these countries. However, it can take some time for the TU Delft to approve and give you your visa (8 weeks approximately, according to the TU Delft website). Therefore, we need to know if you have received your visa before the trip. If you could enter your email address in the box below, we can contact you about your visa.

Of course if you do not have a valid visa before the 12th of August, you will get a full refund of the trip. (If you do have a valid visa and you do not show up, you will not get a refund). The first years weekend is the perfect opportunity for all prospective students to get to know each other and the bachelors programme, so sign up, even if you are not sure whether you’ll get your visa in time!


For more questions you can always contact us by phone or mail:
Mail: onderwijs-MV@tudelft.nl

Phone: +31152786039

De volgende vragen worden gesteld namens de studievereniging van Bouwkunde, D.B.S.G. Stylos.

De volgende vragen worden gesteld door de studievereniging van Civiele Techniek Het Gezelschap "Practische Studie".

De volgende vragen worden gesteld namens Studievereniging van Electrical Engineering, de Electrotechnische Vereeniging.

De volgende vragen worden gesteld namens de studievereniging van Industrieel Ontwerpen, ID.

In verband met de onzekerheden rondom COVID19 hoef je voor het eerstejaarsweekend niet direct te betalen, maar betaal je via een machtiging; we schrijven het geld dan pas af wanneer we weten in welke vorm het eerstejaarsweekend plaatsvindt. Voordat er geld wordt afgeschreven wordt je via email op de hoogte gebracht van de incasso en het definitieve bedrag.

De volgende vragen worden gesteld namens de studievereniging van Klinische Technologie, Variscopic.

Life Science & Technology

 

Lieve aankomend LST'er,

 

Wat leuk dat je Life Science & Technology gaat studeren! Er begint nu een nieuw tijdperk, vol nieuwe belevenissen: allerlei complexe vakken, het studentenleven in twee steden en natuurlijk je toekomstige studiegenoten.

 

Om je een beetje te helpen bij deze grote verandering, organiseert de Introductiecommissie van studievereniging LIFE (ook namens de opleiding LST) het introductieweekend van 6 t/m 8 augustus. Hier maak je alvast kennis met je medestudenten en de studievereniging LIFE, nog voordat je het eerste college hebt gezien. Tijdens dit weekend maak je op een gezellige, informele en relaxte manier kennis met jouw jaargenoten, enkele ouderejaars LST’ers en de algehele sfeer van de studie. Deze drie dagen zitten daarom boordevol met leuke activiteiten, voorlichtingen en gezelligheid, waarvan we zo veel mogelijk fysiek gaan proberen te doen. Na dit onvergetelijke introductieweekend ben jij helemaal geëvolueerd tot volledige student en klaar voor jouw eerste jaar!

 

Wil je deelnemen aan het eerstejaarsweekend van Life Science & Technology, klik dan hier. Op deze website kan jij je inschrijven en betalen voor het eerstejaarsweekend.

 

Wil je (ook) de OWee lopen? Ga dan verder met dit formulier.

The following questions are asked on behalf of the study association of Aerospace Engineering, 'VSV Leonardo da Vinci'.

De volgende vragen worden gesteld namens de studievereniging van Maritieme Techniek, S.G. 'William Froude'.

Molecular Science & Technology

 

Het Technologisch Gezelschap (TG) is de studievereniging voor de studie Molecular Science & Technology en voor de masters van Chemical Engineering. Anders dan bij alle andere studies hebben we bij MST twee studieverenigingen, het TG en het Chemisch Dispuut Leiden, met wie we nauw samenwerken. Wil jij je het TG en het CDL, maar vooral ook de medestudenten van volgend jaar leren kennen? Kom dan naar ons Eerstejaarsweekend! Tijdens deze dagen ga je met je medestudenten van alles en nog wat beleven en zit je straks niet zonder vrienden in de collegezaal.

 

Meer info over het TG en de inschrijvingen voor het eerstejaarsweekend kan je vinden op de website technologischgezelschap.nl

 

Wil je (ook) de OWee lopen? Ga dan verder met dit formulier.

The following questions are asked on behalf of the study association of Nanobiology, 'S.V.N.B. Hooke'.

De volgende vragen worden gesteld namens het bestuur van de studievereniging van Technische Bestuurskunde, S.V.T.B. Curius.

The following questions are asked on behalf of the study association of Computer Science Engineering, W.I.S.V. 'Christiaan Huygens'.

De volgende vragen worden gesteld namens de studievereniging van Technische Natuurkunde, de Vereniging voor Technische Physica.

De volgende vragen worden gesteld namens de studievereniging van Werktuigbouwkunde, 'Gezelschap Leeghwater'.

De volgende vragen worden gesteld namens de studievereniging van Technische Bedrijfskunde,  'Bedrijfskundig Genootschap'.

Technische Natuurkunde  

 

Studievereniging Ångström organiseert ook dit jaar weer een eerstejaarsweekend voor de nieuwe studenten van Technische Natuurkunde aan de Haagse Hogeschool! Dit jaar zal het digitaal plaatsvinden en als de corona maatregelen het toelaten zullen er ook fysieke activiteiten georganiseerd worden. Hierover zal er ter zijne tijd meer informatie te vinden zijn op onze website www.angstrom.nl. Het weekend zal plaatsvinden van 12 tot en met 15 augustus 2021. Je kan je inschrijven via de website www.angstrom.nl en voor vragen kan je bij het bestuur of de EJW-commissie terecht door secretaris@angstrom.nl te mailen! We zien je graag bij het EJW, tot dan!

 

Wil je (ook) de OWee lopen? Ga dan verder met dit formulier. 

De volgende vragen worden gesteld namens de studievereniging van Werktuigbouwkunde, 'S.V. Impuls'.

De volgende vragen worden gesteld namens de studievereniging van Toegepaste Wiskunde, 'S.V. Fibonacci'.

HBO ICT

 

De studievereniging van HBO ICT heet S.V. Equinox. Deze organiseert een eerstejaarsweekend voor alle aankomende eerstejaarsstudenten van HBO ICT. Het eerstejaarsweekend is een leuke en gezellig manier om je toekomstige medestudenten te leren kennen. Mocht corona dit toelaten zal het EJW een weekendje kamperen met activiteiten zijn. Als fysiek niet mogelijk is zullen we met zijn alle gezellige leuke online activiteiten doen. Voor meer informatie en om je in te schrijven kun je naar ejwdelft.nl.

 

Wil je (ook) de OWee lopen? Ga dan verder met dit formulier. 

De volgende vragen worden gesteld namens het bestuur van studievereniging van de groene studies, FMC.

De volgende vragen worden gesteld namens de studievereniging van de technische studies, 'V.S.V. Sipke Wynia'.

Deelname OWee

De OWee 2021 bestaat uit een aantal programmaonderdelen, welke hieronder worden toegelicht:


•    Digitaal platform
Wanneer je je inschrijft als deelnemer voor de digitale en/of fysieke OWee, krijg je toegang tot het digitale OWee-platform. Hier kun je tijdens de zomervakantie al van alles ontdekken over het Delftse studentenleven, in de vorm van filmpjes, podcasts, interviews en nog veel meer!

 

•    Digitale OWee
- Deze dag vindt plaats op dinsdag 10 augustus. Op deze dag vindt de centrale opening plaats, gevolgd door een aantal online evenementen.

 

•    Fysieke OWee
- Dit jaar zijn er een aantal scenario’s voor de fysieke OWee. Afhankelijk van de omstandigheden wat betreft Covid-19 zal het mogelijk zijn om deelnemers 1, 2, of 3 dagen uit te nodigen in Delft. Deze fysieke ontvangstdagen vinden plaats tussen 15 en 20 augustus. De exacte indeling is afhankelijk van de studiekeuze, en zal later bekend worden gemaakt.

- Indien we een meerdaags programma neer kunnen zetten, zullen wij ook een groot aantal veilige overnachtingsplekken faciliteren volgens de richtlijnen van de overheid en de veiligheidsregio. Hiervoor kan je je verderop in het formulier aanmelden.

- Het is nog onduidelijk of het mogelijk is om tijdens de OWee een testevenement neer te zetten of om vaccinatiebewijzen te gebruiken. Voor deelnemers die niet naar een testevenement willen zullen wij een alternatief programma aanbieden. Zodra hier meer over bekend is zullen we dit tijdig communiceren op onze website.

- Veiligheid staat voor ons voorop, daarom zijn de programma’s ingericht zodat elke deelnemer veilig kan worden ontvangen in Delft. Vooralsnog is het gehele programma ingericht om op 1.5 meter afstand van anderen aan het programma deel te kunnen nemen, zolang deze maatregel wordt gehandhaafd door de overheid. Ook zal iedere deelnemer voorafgaand aan de fysieke OWee gevraagd worden een gezondheidscheck in te vullen.


•    Inschrijfkosten
- Vanwege de verschillende scenario’s die momenteel klaar staan voor de OWee, kan ook het inschrijfgeld nog variëren. We vragen nu van elke deelnemer een vast bedrag, namelijk €75 voor de fysieke OWee en €15 voor de digitale OWee. 

- Als je je in wilt schrijven voor de fysieke OWee, dien je ook ingeschreven te zijn voor de digitale OWee.

- Wanneer je je inschrijft voor de digitale en/of fysieke OWee krijg je hierbij automatisch gratis toegang tot het OWee-platform. Meer informatie over definitieve openstelling volgt via de bevestigingsmail.

- In het geval dat wij, vanwege Covid-19, niet het volledige programma van de OWee kunnen uitvoeren, zal het teveel betaalde inschrijfgeld teruggestort worden. De betalingstermijn hiervoor is maximaal 60 dagen na afloop van de OWee (20 augustus).

Wanneer je je niet inschrijft voor de digitale OWee is het niet mogelijk om je in te schrijven voor de fysieke OWee.

In het geval van een meerdaags programma, zal er een overnachtingsplek komen te staan op de campus van de TU Delft. Deze zal conform de richtlijnen van de overheid en veiligheidsregio worden ingericht zodat iedereen veilig kan overnachten. Om 1.5 meter afstand te kunnen garanderen maken we gebruik van eenpersoonstenten. 

 

Aangezien de mogelijkheden niet onuitputtelijk zijn gaan we ervan uit dat deelnemers die een slaapplek in (de buurt van) Delft kunnen regelen bij familie of vrienden daar zullen overnachten.

 

We vragen je om vóór 16 juli, via dit formulier, aan te geven of je gebruik wilt maken van een overnachtingsplek via de OWee. Je ontvangt dan uiterlijk 20 juli een bevestiging van je reservering via de mail.

 

Voor een overnachtingsplek betaal je €15 aan borg. Dit bedrag wordt teruggestort wanneer de tent waar jij in hebt geslapen op een nette manier wordt achtergelaten. Dit houdt in dat alle onderdelen, zoals de haringen, doppen, etc., aanwezig zijn en de plek schoon is. Dit bedrag wordt na de OWee (20 augustus) terug betaald, met een betalingstermijn van uiterlijk 60 dagen.

 

Mocht je na het inleveren van het formulier (zonder slaapplek) toch wel een slaapplek willen, mail dan voor 16 juli naar info@owee.nl. Na 16 juli is het alleen mogelijk om je aan te melden voor een overnachting als er nog plekken over zijn.

 

Indien je bij je inschrijving aangeeft gebruik te willen maken van een overnachtingsplek en hier later toch van afziet, vragen we je vóór 16 juli contact met ons op te nemen via info@owee.nl. In dat geval krijg je het gehele bedrag van de borg (€15) teruggestort. In het geval dat je je na 16 juli afmeldt, krijg je slechts een deel van de borg (€10) teruggestort. In beide gevallen is de betalingstermijn uiterlijk 60 dagen na de OWee (20 augustus).

Momenteel is het beleid van De Haagse Hogeschool dat zolang het huidige basisscenario voor introductieactiviteiten van het ministerie van OC&W geldt, er geen overnachtingen bij introductieactiviteiten mogen plaats vinden. Hierdoor kunnen studenten van De Haagse Hogeschool zich momenteel niet inschrijven voor de overnachtingsplekken van de OWee. Mocht dit veranderen ontvangen jullie bericht.

Ten slotte

Tijdens de OWee kan je voor consumpties betalen met munten (kosten: €7,50 per 5 munten). Één drankje staat gelijk aan één munt. Je kan dit formulier alvast munten kopen zodat je tijdens de OWee niet in de rij hoeft te staan.

Om nog beter voorbereid te zijn op je studententijd vind je hieronder een aantal dingen die goed van pas komen!

*Mocht deelname aan de OWee financiële problemen opleveren, dan willen we je vragen contact met ons op te nemen via een mailtje naar info@owee.nl.

€ 80,00

Totaal: € 80,00

event website
 event website