Masterclass Ports of Rotterdam - Westland

Masterclass Ports of Rotterdam - Westland

Samenwerking greenport Westland en Port of Rotterdam brengt kansen

Op woensdag 2 april om 20.00 uur organiseert de Van Poelje Academie een masterclass waarin burgemeester Sjaak van der Tak en zoon Jacco samen met u praten over greenport Westland en de Port of Rotterdam. Waar liggen kansen voor samenwerking? Twee bestuurlijk uiterst verschillende organisaties vertellen over hun kritische succesfactoren en hun kansen voor de toekomst. Over hun en uw rol in de toekomst.

Invulling van Westlandse Bestuurstafel

Tijdens de Masterclass in oktober 2013 refereerde oud-topman Ben Verwaayen naar de noodzaak voor een Westlandse Bestuurstafel, een tafel voor de mainport. Dat is door te investeren in ketensamenwerking en echt te willen samenwerken. Echt samenwerken is, ook vanuit bestuurdersoogpunt, willen loslaten en niet alleen maar vasthouden aan wat er nu is. De discussie liep hoog op over de mogelijkheden om met elkaar om tafel te gaan en te zoeken naar oplossingen voor de benodigde, economische structuur in Westland.

Die tafel in de praktijk

Bij een mainport status hoort ook mainport gedrag. Denk groot, wees trots, durf te kiezen en neem verantwoording, ben betrouwbaar en wees betrokken bij de langetermijnvisie zijn resultaten van het gedrag dat mainport-waardig is. Een bestuurlijke tafel in Westland heeft grote impact. De Van Poelje Academie organiseert de masterclass op 2 april daarom als vervolg op de eerder gevoerde discussie. ‘De uitspraak deed veel stof opwaaien, de vraag kwam juist naar de manier waarop dit ingevuld kan worden. Wij hebben voor de nieuwe masterclass daarom bewust gezocht naar een goed vervolg op die uitspraak. Ook zij die in oktober niet aanwezig waren nodigen we uit. Het Havenbedrijf Rotterdam en Gemeente Westland zijn erg verschillend, maar ook de overeenkomsten zijn groot. Op 2 april willen we naar het antwoord op de vraag waar we het verschil kunnen maken en hoe we ons zouden moeten gedragen als mainport. Op het gebied van werkgelegenheid, clustervorming en samenwerking en zeker ook voor het verenigingsleven.’, aldus Cor van Dalen, voorzitter Van Poelje Academie.

Wanneer: Woensdag 2 april 2014
Ontvangst vanaf 19.30 uur
Start programma om 20.00 uur
Waar: ISW Hoogeland, Professor Holwerdalaan in Naaldwijk
Voor wie: Voor directie, bestuurders, toezichthouders en bestuursleden van bedrijven, instellingen en verenigingen en voor andere belangstellenden.
Kosten: € 49,50
Meer informatie: Bij vragen kunt u contact opnemen met Liesbeth Brandt (0174-640678)

Bijlagen

naamgrootte
koppeling met crm en erp
 koppeling met crm en erp