Power Quality

Een gezamenlijk inspanning!

Reserveer in je agenda: 18 november Cigré Themamiddag

De spanningskwaliteit van de Nederlandse Elektriciteitsnetten behoort tot de beste ter wereld. Die kwaliteit wordt steeds belangrijker. Dit door de toename van elektrische toepassingen - elektrische auto, warmtepompen -, de toename van duurzaam opgewekte energie, en omdat apparaten steeds gevoeliger worden voor afwijkingen in de spanning zoals dips, harmonischen, asymmetrie en snelle spanningsvariaties (flikker).

Daarbij komt dat de regelgeving rondom spanningskwaliteit in beweging is. In de netcode staat de vereiste kwaliteit van de spanning beschreven, maar ten aanzien van diverse onderwerpen, zoals dips en transiënten, zijn er nog geen duidelijke eisen.

Samen verantwoordelijkheid pakken
Verschillende partijen hebben invloed op (een deel van) de kwaliteit van de spanning, zoals de netbeheerder, de fabrikant, de aangesloten klanten en de ACM. Een slechte spanningskwaliteit kan een aanzienlijke financiële schadepost opleveren. Een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid! Op 18 november gaan we daarom in gesprek over het samen oppakken van dilemma’s over de mogelijkheden om de kwaliteit van de spanning optimaal te houden.

Het hele speelveld komt, bent u er ook bij?
Sjef Cobben – professor op het gebied van power quality aan de TU Eindhoven en werkzaam bij Alliander op het vlak van strategy and consulting power quality, smart grids and safety – is 18 november dagvoorzitter. Die dag is het hele speelveld aanwezig: netbeheerders, de aangeslotenen, ACM (Autoriteit Consument & Markt), wetenschappers, leveranciers van apparatuur, installateurs en adviseurs. Mis het niet, zorg dat ook jij op dinsdag 18 november hoort en gehoord wordt!

Waar
“Power Qualitity, een gezamenlijke inspanning!," vindt plaats in het Filmhuis de Zwarte Doos op de TU Eindhoven.

Kosten
De kosten voor deelname zijn € 285,-(excl. 21% btw).
Voor studenten is deelname gratis.

Aanmelden
Meld je aan. Er is een maximum aantal deelnemers. Inschrijvingen worden in volgorde van binnenkomst behandeld dus reageer snel!

Annuleren
Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Ben je verhinderd? Een vervanger kan vanzelfsprekend gebruik maken van je inschrijving, door zijn of haar naam te sturen naar info@jbace.nl.