'samen tegen eenzaamheid' - praktijk tafel

'samen tegen eenzaamheid' - praktijk tafel

Geachte heer/mevrouw,

In Nederland heeft ongeveer de helft van de ouderen in meer of mindere mate last van eenzaamheid. Eenzaamheid kan ernstige vormen aannemen en leidt tot een verhoogd risico op gezondheidsproblemen. Als samenleving leggen we ons daar niet bij neer. U bent daar op een of andere manier al mee aan de slag. Met nu ook een minister die hier landelijk werk van wil maken ligt er een kans een (lokale) beweging met elkaar in gang te zetten die (blijvende) impact heeft en mensen kan helpen eenzaamheid te voorkomen of te verminderen. 

We hebben een aantal snelkookpan-sessies ingepland voor de kennis-partners, de (lokale)veldpartijen en de landelijke partijen om te horen wat er leeft en de eerste contouren van een gezamenlijke aanpak te toetsten. We willen u graag uitnodigen voor de bijeenkomst met de (lokale)veldpartijen.  

We zien dat er al veel prachtige initiatieven zijn van mensen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en bestuurders die binnen hun invloed het verschil aan het maken zijn in het signaleren en doorbreken van eenzaamheid. We willen lokale coalities ruimte geven om impact te maken. Om andere gemeenten en organisaties te motiveren en inspireren, willen we de ideeën en voorbeelden die al zijn ontwikkeld bij elkaar brengen. Dat zal een dynamisch proces blijven, maar een start willen we alvast maken op dinsdag 20 februari van 9:30-12:30 regio Utrecht.

Tijdens deze ‘Samen tegen eenzaamheid’praktijktafel, komen we graag samen met u tot een menukaart voor lokale coalities: uit welke werkzame elementen kan gekozen worden om eenzaamheid lokaal te signaleren en te doorbreken? Dit is een mooie opmaat voor de coalitiebesprekingen na de gemeenteraadsverkiezingen.  

In de week voor deze bijeenkomst ontvangt u het volledige programma. Wij kijken uit naar een mooie ontmoeting en hopen u de 20ste te mogen verwelkomen.  

Aanmelden kan via onderstaande button.(max 2 per gemeente/lokale coalitie) 

Namens het ministerie van Volksgezond, Welzijn en Sport, en Coalitie Erbij