Premiere documentaire over ondernemende studenten

Premiere documentaire over ondernemende studenten

Over de film


Filmmaker Mary Benjamins volgde afgelopen semester (september 2012 - juni 2013) Amsterdamse studenten, die de eerste stappen zetten naar ondernemerschap en het starten van een eigen bedrijf. De studenten zetten de eerste stappen in de veilige omgeving van o.a. een minor Ondernemerschap of tijdens mastervakken. Als snel komen ze erachter dat ondernemen vooral gaat om doen. Met je idee de wereld in en er voor gaan.

Volg het verhaal van een aantal jonge ondernemers. Zo is er het bedrijf Raamspraak van drie jongens, die de de leefbaarheid in steden willen verbeteren door interactieve schermen te plaatsen op leegstaande panden in winkelcentra. Hoe vinden zij hun klanten en investeerders? Ook volgen we de onderneming Fetiche de Femme, een ambachtelijk en exclusief lingeriemerk. Daarnaast delen studenten en docenten hun ervaringen met en inzichten in onderwijs en ondernemerschap.

Bekijk hieronder de trailer.
Trial & Error
Mary Benjamins raakte in 2012 gefascineerd door de aanpak en filosofie van het docententeam toen zij als gastdocent les gaf aan de minor studenten over het produceren van een bedrijfscommercial. De docenten geven geen traditionele colleges, maar voeren wekelijks coachgesprekken met de jonge ondernemers. Alle docenten hebben zelf ook een ondernemersachtergrond. Het lesprogramma is erop gericht de studenten d.m.v. trial & error zoveel mogelijk in contact met de markt te brengen en om ze de gelegenheid te geven te leren van fouten. De druk wordt soms behoorlijk opgevoerd om de ondernemende kwaliteiten van de studenten naar boven te halen.

Over de filmmaker
Mary Benjamins werkte eerder voor Erwin Olaf, VPRO, Kunstbende, Amsterdam Museum. Ook maakt ze regelmatig films voor de Erasmus Universiteit en Zorgvisie.

Scenario & Regie: Mary Benjamins
Camera: Jaap Veldhoen, Marco Nauta.
Geluid: Hein Verhoeven
Montage: Jaap Leertouwer

aanwezigheidsregistratie
 aanwezigheidsregistratie