Presentatie Handboek Vakdidactiek Maatschappijleer 2019

Datum: vrijdag 1 november 2019
Tijd:     13.00-17.30 uur
Plaats:  Hogeschool van Amsterdam, Wibautstraat 2-4, Zaal KSH 00A11
 

Er is een geheel herziene versie van het Handboek Vakdidactiek Maatschappijleer. Speciaal ter gelegenheid van de verschijning van deze nieuwe versie, wordt het boek op 1 november 2019 gepresenteerd. 

Op deze middag zullen auteurs workshops geven waarin centraal staat hoe de vertaalslag kan worden gemaakt van het Handboek naar de lespraktijk.

De middag zal geopend worden met een lezing van politicoloog Tom van der Meer. Van der Meer was een van de leden van de Staatscommissie Parlementair Stelsel die heeft aanbevolen om maatschappijkunde als examenvak verplicht te stellen op elke school.

Vervolgens zullen er twee workshoprondes plaatsvinden waarin auteurs van het handboek u laten zien hoe u het handboek in de praktijk kunt gebruiken. Na de workshops zal het handboek officieel in ontvangst worden genomen door Eddy Habben Jansen (directeur ProDemos) en Carla van Boxtel (directeur Landelijk Expertisecentrum Mens- en Maatschappijvakken). Het boek is een gezamenlijke uitgave van het LEMM en ProDemos. Afsluitend vindt er een borrel plaats.
Zie voor meer informatie het programma (menu hierboven) en de beschrijving van de workshops. 

De presentatiemiddag is bedoeld voor leraren maatschappijleer, maatschappijkunde, maatschappijwetenschappen en burgerschap,  lerarenopleiders en leraren in opleiding. Deelname is gratis, maar u moet zich wel aanmelden. U kunt zich aanmelden via de Aanmelden/afmelden knop hierboven. 
Er is een beperkte parkeergelegenheid. Wij adviseren u om met het OV te komen. 

 

De herziene versie van het Handboek vakdidactiek maatschappijleer is via ProDemos te bestellen.

 

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren