Tutorial SF6 –Protect the Planet      

Wat u moet weten over het gebruik van SF6 in                            hoogspanningsschakelinstallaties

Op woensdag 25 maart 2015 diept het Nederlandse Studiecomité NSC B3 dit onderwerp verder uit. In de “Tutorial SF6 – Protect the Planet” komen onderwerpen aan bod die in CIGRÉ werkgroepen zijn uitgewerkt en gepubliceerd in Technical Brochures (zie pagina documenten).

Sprekers
De sprekers Peter Glaubitz van Siemens Germany en Karsten Pohlink van Alstom Grid Zwitserland, beiden met een grote staat van dienst binnen CIGRÉ en meegewerkt aan verschillende SF6 brochures, geven invulling aan de Tutorial over SF6. Harald van der Bol van Rijkswaterstaat licht de wijzigingen in de Europese regelgeving toe.

Vragen die daarbij aan bod komen zijn:

  • Wat is het belang van SF6 voor de toepassing in hoogspanningscomponenten in onderstations en daarin de toepassing voor schakelen en isolatie?
  • Welke veranderingen in de Europese regelgeving zijn van toepassing vanaf januari 2015?
  • Wat zijn de nieuwe ontwikkelingen aangaande de beperking van de emissie van bestaande installaties?
  • Wat zijn de mogelijkheden tot vervanging van SF6?

Nieuwe (EU) F-gassen Verordening vanaf 2015
De oude F-gassen verordening (EG) nr. 842/2006 wordt per 01.01.2015 vervangen door Verordening (EU) nr. 517/2014 van het Europese Parlement en de Raad van 16 april 2014. Voor de toepassing in hoogspanningsschakelinstallaties ligt de focus op het voorkomen van emissie van F-gassen bij bestaande apparatuur. (Zie pagina documenten)

Voor wie
Voor professionals en medewerkers verantwoordelijk voor het MVO- beleid (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) bij energiebedrijven, netbeheerders, service providers, consultants en overheidsinstellingen. En ook deskundigen werkzaam bij grote industrieën en andere grootverbruikers en toezichthouders. Kortom voor allen die streven naar een verantwoord gebruik en omgang met SF6 in hoogspanningsschakelinstallaties.

Waar
Siemens Nederland N.V. Vestiging Amersfoort.

Kosten
De kosten voor deelname zijn € 85,- (excl. 21% btw). Voor studenten is deelname gratis. Na afloop ontvangt u een Certificaat van deelname. 

Aanmelden
Registreer u. Er worden een 2-tal sessies voor 45 personen (ochtend en middag) aangeboden. Inschrijvingen worden in volgorde van binnenkomst behandeld, dus reageer snel! Wanneer een van beide sessies volgeboekt is wordt u ingedeeld in de andere sessie. Geef bij uw aanmelding uw voorkeur aan.

Annuleren
Uw inschrijving kan kostenloos geannuleerd worden tot 3 weken voor aanvang door een email te sturen naar info@jbace.nl. Daarna wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. Ben je verhinderd? Een vervanger kan vanzelfsprekend gebruik maken van uw inschrijving, door zijn of haar naam te sturen naar info@jbace.nl.

deelnemersbalie
 deelnemersbalie