Workshop 1 - Wat kunnen we met Internet of Things?
Internet of Things Academy

De Internet of Things Academy (http://iotacademy.nl/) geeft een workshop over de mogelijkheden van Internet of Things (IoT) en hoe dit kan worden toegepast binnen de spoorsector om prestaties te verbeteren. Hierbij gaan we echt de handen uit de mouwen steken, door zelf een IoT netwerk te bouwen. Hierdoor kunnen je live ervaren wat er allemaal kan binnen IoT.

Workshop 2 - Hoe ziet in de toekomst het onderhoud aan het spoor eruit?
Geert Kloppenburg - Expert in duurzame mobiliteit en innovatie, Stichting Urgenda

Geert Kloppenburg wil ons uitdagen om na te denken over de toekomst van het onderhoud aan het spoor. De kosten voor het onderhoud zijn twee keer zo hoog als de kosten voor vernieuwingen aan het spoor. Gaan we de komende 20 jaar op dezelfde voet verder? Denken we dat dit meer wordt, door nog intensiever spoorgebruik, of juist minder door inzet van innovatieve technieken en materialen? Welke investeringen moeten we doen om die stijging of daling in gang te zetten? Denk mee en kom samen met collega's tot een nieuw onderhoudsplan voor de komende 20 jaar.

Workshop 3 - Automatisering van het spoorsysteem
Rob Goverde - Associate Professor Railway Operations, TU Delft

Over de 175 jaar vanaf de eerste spoorlijn in Nederland zijn veel processen geautomatiseerd door technische innovaties. De mens is echter nog steeds essentieel om het spoorsysteem draaiende te houden. Welke processen bevatten momenteel nog veel handmatig werk die de prestaties negatief beinvloeden en kunnen die processen door nieuwe innovaties worden verbeterd? Waar liggen de kansen en wat is er voor nodig deze innovaties te implementeren? Dat onderzoeken we in deze workshop!

Workshop 4 - The Green Quest

Ruth van der Vlugt - BNR Nieuwsradio

Talitha Muusse - Green Team lid en duurzaamheidsdeskundige

De Europese Unie wil tegen 2030 veertig procent minder broeikasgassen uitstoten, veertig procent minder energie verbruiken en dertig procent van de energie uit hernieuwbare bronnen halen. Hoe kan de spoorsector hierin zijn steentje bijdragen? Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio presenteren The Green Quest: Een zoektocht naar duurzame oplossingen. Tijdens een interactieve workshop gaat Ruth van der Vlugt (BNR Nieuwsradio) samen met jou op zoek naar manieren om de spoorsector verder op het groene spoor te helpen. Denk mee over het spoor van de toekomst en laat je inspireren door Green Team lid en duurzaamheidsdeskundige Talitha Muusse. 
qr code scannen
 qr code scannen