BalanceIT

Welkom bij BalanceIT - 18 oktober 2011

een elegante, transparante, efficiënte oplossing voor balanshandhaving in het E-net

Een nieuw, toekomstbestendig systeem voor balanshandhaving, dat is wat het Nederlandse en het Europese elektriciteitsnet dringend nodig heeft. Een ware uitdaging gezien de toenemende onzekerheid in productie en vraag, toenemende marktwerking, actieve prosumers en sterkere koppelingen in EU verband.

Aan de Technische Universiteit Eindhoven wordt, in samenwerking met o.a. TenneT, KEMA, en APX al een aantal jaren onderzoek gedaan naar een innovatief systeem voor balanshandhaving. Op 18 oktober presenteren we tijdens BalanceIT de inzichten en voortgang van dit onderzoek en gaan we met belanghebbenden hierover in discussie gaan. Het wordt een interactief eendaags symposium dat u absoluut niet mag missen als u op tijd wilt aanhaken bij een van de innovatieve ontwikkelingen op uw vakgebied.

Een tipje van de sluier
Uit onderzoek blijkt dat een oplossing voor een efficiënte en betrouwbare energievoorziening ligt in nieuwe regelgeving. Daarbij wordt uitgegaan van meer autoregulatie of zelfsturing en minder van ge- en verboden. Het geven van de juiste incentives (prijsprikkels) maakt dat het doel, een efficiënte en betrouwbare energievoorziening, bereikt wordt.

Consequenties voor uw bedrijfsvoering
De rode draad van BalanceIT. We presenteren de concepten en resultaten van ons onderzoek en willen samen met u discussiëren over waar en hoe dit van invloed is op uw huidige bedrijfsvoering.

Kom naar BalanceIT want daar kunt u meepraten, informatie vergaren, kennis en inzichten delen, netwerken en bijdragen aan het vinden van de noodzakelijke, maar ook delicate balans tussen economie en betrouwbaarheid.

Ons voorstel
Tijdens BalanceIT presenteren we onze denkrichting en resultaten en laten we sprekers uit verschillende invalshoeken hun visie geven op de problematiek. Tijdens interactieve sessies gaan we in op uw reacties en geven we speciale aandacht aan het aspect “consequenties voor de bedrijfsvoering”.

Wie zijn er bij?
Iedereen die werkzaam is in de opwekking en het gebruik van elektrische energie en interesse heeft in de ontwikkelingen op het gebied van energiemarkten en alternatieven voor het regel- en reservevermogen.

Waar?
TU Eindhoven, Auditorium - Blauwe zaal

zalen auditorium

Deelnemen?
De kosten voor deelname bedragen € 225,- (incl. lunch en 19% BTW)

Interesse?
Sluit aan bij de toekomstige duurzame ontwikkelingen binnen de Elektriciteitssector en meld u aan via onze website

Paul van den Bosch en Wil Kling
TU Eindhoven

__

registratie gasten evenement
 registratie gasten evenement