Reprise: 2e Diëtisten- en Mondhygiënisten Congres

 

Het reprise congres is helemaal volgeboekt! Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.
We zien je graag op het 3e Diëtisten en Mondhygiënisten Congres op 29 november 2019!

Ondervoeding en mondgezondheid van twee kanten bekeken.
Je kunt als diëtist en mondhygiënist veel bijdragen aan een gezonde oude dag van je cliënten. Want als je gezonder oud wilt worden, is niet alleen goede voeding maar ook een gezonde mond onmisbaar.

Uit onderzoek blijkt dat een slechte mondgezondheid is gerelateerd aan verschillende gezondheidsproblemen zoals diabetes, endocarditis en een groter risico op longontsteking en CVA.
Ook blijken ouderen met een matige mondgezondheid een twee keer zo grote kans op ondervoeding te hebben. Bij mondproblemen kun je denken aan pijn, infecties, droge mond (denk aan polyfarmacie) en verlies van tanden waardoor voedingsdeficiënties op de loer liggen. Andersom heeft de voedingstoestand ook invloed op de mondgezondheid.
Deze onderwerpen worden door verschillende experts belicht met een focus op de mogelijkheden voor diëtisten en mondhygiënisten om hun kennis te bundelen.

Samen sterk, het betere werk!
Als mondhygiënist kun je mogelijke ondervoeding signaleren en tijdig doorverwijzen naar de diëtist. Diëtisten kunnen kwetsbare cliënten (ouderen en chronisch zieken) screenen op mondproblemen en de mondhygiënist inschakelen om de mond gezond te houden.

Beide doelgroepen kunnen signaleren, doorverwijzen, samenwerken én kennis delen. De cliënt profiteert zo optimaal!

Graag tot ziens op 22 mei 2019 in Almere!

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren