Reglement

De organisatie van de Ride for the Roses heeft een reglement opgesteld voor deelnemers. Hieronder vind je de regels die ook terug te vinden zijn op de website van de Ride for the Roses
                                                                                                                                                     

Foto's & video's

Deelnemers gaan akkoord met het publiceren van foto’s en video’s gemaakt tijdens de Ride for the Roses.
                                                                                                                                                     

Cycletour 100 km
 

Het parcours
Bij het uitzetten van het parcours wordt rekening gehouden met alle deelnemers. De lengte van de tocht bedraagt 100 km. Als je 100 km in een gesloten peloton wilt fietsen, is het belangrijk enige training in de benen te hebben.
 
De spelregels

  • De Cycletour wordt op de openbare weg verreden onder begeleiding van de politie, het motorbegeleidingsteam (MBT) en de voorrijders (blauwe shirts). Volg altijd de instructies van de politie, de MBT'ers en de voorrijders op.
  • Houd je aan de gemiddelde snelheid van 25 tot 28 km/u.
  • Het karakter van de tocht is niet dat van een wedstrijd, maar dat van een fietsende manifestatie voor de kankerbestrijding die gezamenlijk wordt verreden. Geef elkaar dan ook voldoende ruimte.
  • Blijf zo veel mogelijk rechts rijden en maak geen gebruik van het fietspad. Houdt aan de linkerzijde van de weg altijd een strook ruimte vrij. Motorrijders en hulpdiensten halen altijd links in!
  • De weg wordt gedurende circa 35 minuten afgesloten voor het verkeer. De bezemwagen is de sluitwagen. Ben je door de bezemwagen gepasseerd, dan val je buiten de bescherming van de politie, het MBT en de voorrijders. Houdt je in dat geval aan de geldende verkeersregels en ga in dit geval op het fietspad rijden. De route is via fietspaden uitgepijld, zodat deze wel is uit te rijden.
  • Deelname aan de Cycletour is op eigen risico.
  • Minimale leeftijd voor deelname is 16 jaar.

Helm verplicht!
Tijdens je deelname aan de Cycletour is het dragen van een fietshelm verplicht.
 
Ligstuur
Het is niet toegestaan gebruik te maken van een ligstuur. Het gebruik ondermijnt de veiligheid van jezelf en de overige deelnemers. 
 
Mobiele telefoon
De ervaring leert dat het gebruik van de mobiele telefoon in het peloton te vaak tot valpartijen leidt. We vragen je met klem tijdens het fietsen geen gebruik te maken van je mobiele telefoon.
 
Bevoorrading onderweg

Neem voldoende eten en drinken mee voor onderweg. Er is geen sprake van tussenstops: de Cycletour wordt aan één stuk gereden. Na afloop is er drinken voor alle deelnemers. Bevoorrading in het peloton is niet mogelijk, omdat het verboden is om met volgwagens in of achter het peloton te rijden. Ook bevoorrading vanaf de zijkant is gezien het risico voor jezelf en andere deelnemers rond jou verboden. 
 
Start en finish
De Cycletour kent een massaal vertrek en om exact 10.00 uur valt het startschot. Met een gemiddelde snelheid van 25-28 kilometer per uur is de finish tussen 14.00 en 14.45 uur.
 
Startvolgorde
Eerst vertrekken de prominenten (roze wielershirts), gevolgd door de bedrijfsteams en daarna de individuele deelnemers en wielerploegen. Voor de individuele deelnemers en wielerploegen geldt dat er gestart wordt op volgorde van aanwezigheid. Voorrijders, in blauwe Ride-shirts, rijden in groepen verspreid in het gehele peloton en achteraan. Elke groep deelnemers fietst altijd achter de voorrijders, te herkennen aan blauwe Ride-wielershirts. De voorrijders rijden op verschillende plaatsen in het peloton, zij worden niet ingehaald en hun aanwijzingen, dienen te worden opgevolgd. Zij waarschuwen ook voor obstakels op de route.
 
Ligfietsen
In verband met de veiligheid rijden ligfietsen en andere bijzondere fietsen achterin het peloton.

                                                                                                                                                     

Toertochten 25 en 50 km


Parcours 
De lengte van de toertochten is 25 en 50 kilometer.
 
Deelname
De toertochten zijn speciaal opgezet om iedereen die een bijdrage wil leveren aan het goede doel mee te kunnen laten doen, ook kinderen en ouderen. Deelname is op eigen risico. Kinderen rijden onder begeleiding van volwassene.
 
Routes
De routes zijn volledig uitgepijld en staan op de fietspaden aangegeven. Deelnemers dienen gebruik te maken van de fietspaden (waar mogelijk) en zich aan alle normale verkeersregels te houden.

De start
Net als de Cycletour kennen de beide toertochten een massaal vertrek. Het vertrek van de toertochten is om 11.00 uur. Voor de toertochten kan ook later gestart worden, overigens tot 12.00 uur. De start is op volgorde van aanwezigheid.

Ligfietsen
In verband met de veiligheid sluiten ligfietsen en step-deelnemers achter de groep aan.

formulier voor congres
 formulier voor congres