Rotterdam – Carleton International Case Competition

 

In november 2020 gaat er in Rotterdam iets unieks gebeuren:

Rotterdam – Carleton International Case Competition (ROCA)

Een grootschalig en hoogwaardig event georganiseerd door Hogeschool Rotterdam en Carleton University, Ottawa, Canada.
De beste Bachelor-studenten van topuniversiteiten uit de hele wereld (Erasmus Rotterdam, Montreal, Hongkong, Sydney en vele andere) spelen een week lang tegen elkaar: 64 studenten, 16 teams, 5 continenten.
In alle wedstrijden (3 in totaal) is steeds het doel om de beste oplossing te vinden voor een complexe uitdaging waarvoor een bedrijf in onze regio zich gesteld ziet. Een frisse en interdisciplinaire kijk van young professionals op “onze” problemen in de Next Economy. Dit jaar zal ROCA, vanwege COVID-19, online plaatsvinden. 

ROCA is een onderdeel van de Case Academy aan Hogeschool Rotterdam. Hierin trainen we studenten in een interdisciplinaire teamsetting om oplossingen te genereren voor “wicked problems”. En elk jaar doet een aantal high performance teams mee aan case competities, zowel lokaal als wereldwijd. En altijd in samenwerking met bedrijven die hun “live cases” inbrengen.

Wilt u in één klap een goed beeld krijgen van een case competitie bekijk dan deze video over een competitie die we eerder al in Rotterdam hebben georganiseerd:

https://vimeo.com/244162571/d8e56191cb