Tijdens het Rolmodellenfestival neem je deel aan twee sessies, in het aanmeldformulier kun je jouw voorkeuren doorgeven. Let op: niet elke sessie wordt 's ochtends en 's middags gegeven.

 

Bouw je toekomst

In deze sessie ga je aan de slag met LEGO SERIOUS PLAY. Door LEGO leer je op een andere manier naar een vraagstuk te kijken. We gebruiken de LEGO-steentjes om jouw loopbaan vorm te geven: wil je iets veranderen of zit je op het goede pad? LEGO SERIOUS PLAY is een methode voor onder meer strategie- en visieontwikkeling, teamvorming, planvorming en innovatie.

Ronde 1 & Ronde 2

 

Breng je verhaal in beeld

Doe je wel eens mee aan speeddates? Visualiseren is een skill die je kan helpen je verhaal beter en leuker te vertellen. Je leert in deze workshop de basis van visueel werken om jouw verhaal op een andere manier over te brengen op meisjes die nog voor de voor keuze bèta, techniek of IT staan.’

Ronde 1

 

Gebruik diversiteit in je voordeel

Steeds meer bedrijven zien in dat diversiteit een belangrijk ingrediënt voor succes is. Als bèta, technische of IT vrouw ben je daarom heel gewild. In deze sessie staan we stil bij hoe jij jezelf goed op de kaart zet, om jouw professionele doelen te bereiken. Boek vooruitgang binnen je huidige bedrijf, of zet een volgende stap!

Ronde 1

 

Maak indruk!

Wil jij een sterke indruk achter laten, maar weet je niet goed hoe je jezelf passend kan kleden? In deze sessie leer je hoe je jouw professionaliteit ook aan de buitenkant zichtbaar kan maken. De dames van YourStyleLab geven je praktische tips en persoonlijk advies zodat jij je de beste versie van jezelf kan laten zien!

Ronde 1

 

Platform Diversiteit in IT

Waarom kiezen vrouwen voor een beroep in de IT? Wat maakt dat zij het naar hun zin hebben op het werk en wat motiveert hen om in de IT te blijven werken? Op deze vragen zocht ‘Platform diversiteit in IT’, een samenwerkingsverband tussen Oracle, IBM, Cisco, Lenovo, Microsoft en VHTO, een antwoord. We bespreken in deze sessie de uitkomsten en komen samen tot actiepunten. Werk jij bij een IT-bedrijf of in een IT-functie, voel je dan welkom!

Ronde 2

 

Praatjesmakers

Je geeft een gastles op de basisschool. Leuk! Maar hoe pak je dit aan? Hoe laat je jouw vakgebied aansluiten bij de leefwereld van deze leerlingen? Hoe communiceer je met kleuters ? Hoe spreek je in de bovenbouw? Hoe kun je kinderen motiveren en inspireren? Hoe behoud je hun aandacht? In deze workshop krijg je didactische en inhoudelijke tips om je gastles tot een succes te maken.

Ronde 1 & Ronde 2

 

Pubers motiveren

Misschien ken je het wel: tijdens een speeddate met pubermeiden krijg je geen enthousiaste reacties. Maar zijn ze echt zo ongeïnteresseerd, of werkt jouw strategie misschien niet zo goed? In deze sessie leer je hoe jij jouw verhaal zo kan vertellen dat de meisjes aan je lippen hangen. Wissel ervaringen met andere rolmodellen uit en krijg professioneel advies over het motiveren van pubers.

Ronde 1 & Ronde 2

 

Talk like TED

Waarom heeft de ene (TED)talk zoveel meer impact hebben dan de andere? Misschien heb je ooit een evenement bijgewoond waar één van de sprekers een grote impact op je heeft gehad. Vanaf het moment dat hij of zij het podium betrad tot aan het applaus, terwijl je andere sprekers niet meer kunt herinneren. Na jarenlange ervaring met het coachen van TED-sprekers konden wij het mysterie ontrafelen en delen we hun 'geheimen'. Gebruik deze inzichten zodat jij jouw publiek kan bereiken, of dit nu gaat om een klaslokaal, vergaderzaal of podium.

Ronde 1 & Ronde 2

 

Verborgen talenten

Talenten heeft iedereen, soms ben je zelf niet bewust welke talenten je inzet. Als rolmodel heb je vast wel eens ervaren, dat jouw voorlichting ‘vanzelf gaat’. Die ervaring heeft ook iets met je eigen talenten te maken. Welke talenten dan precies? Door met elkaar in gesprek te gaan ontdek je jouw sterke punten en raak je wellicht geïnspireerd om andere talenten (verder) te ontwikkelen. Vertel je succesverhaal in een paar minuten en laat je verrassen door de feedback van andere rolmodellen.

Ronde 2

 

Vergroot je impact op het diversiteitsbeleid

Als bèta, technische of IT vrouw in een leidinggevende functie heb je een zekere verantwoordelijkheid je in te zetten voor het vergroten en behouden van een divers team. In deze sessie staan we stil bij hoe jij je persoonlijke impact op het diversiteitsbeleid kan versterken.

Ronde 2

 

Voor en door vrouwen: vrouwennetwerken

Vrouwennetwerken: mooi meegenomen, of noodzakelijk? In deze sessie bespreken we de waarde van vrouwennetwerken voor de instroom en het behoud van vrouwen in bèta/technische en IT bedrijven. Wat ondernemen deze netwerken? Welke rol kan jij spelen in een bestaand, of bij het oprichten van een nieuw netwerk? Leer van succesvolle voorbeelden uit de praktijk.

Ronde 1

online ticketverkoop voor zakelijke
 online ticketverkoop voor zakelijke