Hartelijk welkom op de evenements-website van Utrechtse Grachtenrace ronDom 2013

Ter gelegenheid van de feestelijke opening van een tjalk, De Jonge Koop van Utrecht, werd april 2003 voor het eerst een sloeproeiwedstrijd in het hartsie van ons land geroeid.
Nu, op zaterdag 13 april 2013 zal de Roeiploeg HU samen met de Stichting Studenten Faciliteiten, wegens het succes van de eerdere edities, voor de elfde keer de Utrechtse Grachtenrace ronDom organiseren.

Na 10 jaar hetzelfde rondje te hebben geroeid komt er vernieuwing in het wedstrijd parcours! Uniek binnen de sloeproeiwedstrijden op zoet water, zal de ronDom dit jaar een andere startlocatie hebben dan finishlocatie! Hierdoor kunnen we meer sloepen verheugen met deelname en hopelijk teleurstelling voorkomen. Daarnaast willen we deelnemers ook graag het mooie landschap naast Utrecht laten zien! De nieuwe route brengt echter ook nieuwe uitdagingen met zich mee, dus de organisatie is volop aan de slag.

Wat wordt er nieuw? Dit jaar zal de start plaats gaan vinden in het natuurgebied van de Kromme Rijn, bij het theehuisje van Rhijnauwen in de buurt van Bunnik. Hier vandaan zal de route slingerend zijn weg banen richting het centrum van Utrecht. In de binnenstad bevind zich uiteraard het spectaculaire deel van de route, met veel publiek en inhalende sloepen in de smalle Oude Gracht. Vervolgens zullen de boten via de Vaartsche Rijn en het Merwede kanaal als vanouds in de Veilinghaven finishen, bij ons historisch clubschip de “Jonge Koop van Utrecht”. Hier zal ook het roeiersfeest plaats vinden.

Kijk op deze site hoe deze vernieuwing invloed heeft op de dagindeling.

Kaartje route ronDom 2013.pdf

registratiebalie
 registratiebalie