Deelnemersinformatie

Door de vernieuwde route worden ook dit jaar meer sloepen toegelaten tot de ronDom. In 2014 kunnen er c.a. 40 sloepen deelnemen!

Dit jaar zal de startlocatie niet in de Veilinghaven zijn, maar op de Kromme Rijn terhoogte van het Landgoed Rhijnauwen. Vanaf hier voert de wedstrijd de sloepen door een natuurgebied over het water van de Kromme Rijn richting de Singels en de Grachten van Utrecht. Vanuit de Grachten volgt de route het traject van afgelopen jaren.

De ronDom is een race van ongeveer 14.5 km en zal afhankelijk van de C-waarde en aantal roeiers een kleine 2 uur roeien in beslag nemen. Natuurlijk zijn er ook dit jaar weer enthousiaste deelnemende teams nodig om de ronDom een succes te laten worden. Deelnemers dienen in bezit te zijn van een roeisloep en een FSN register inschrijving. Het is verplicht om een vlag te voeren.

Er zullen verschillende prijzen uitgereikt worden, o.a. snelste dagtijd en snelste tijd met referentie. Na de prijsuitreiking zal er een roeiersmaaltijd zijn en wordt de dag weer afgesloten met een denderend feest in de feesttent! Voor de kinderen zal er een springkussen aanwezig zijn bij de finishlocatie.

Logistiek

Sloepen

Kranen: Rhijnauwenselaan 16, Bunnik
De sloepen zullen gekraand worden op het Landgoed Rhijnauwen. Neem op de A12 van Utrecht naar Arnhem afslag Bunnik. Volg de provinciale weg N411 door Bunnik richting Utrecht. Net voorbij Bunnik neem je afslag Rhijnauwen. Het kranen is 400 meter verderop.

Na het kranen moeten de auto en trailer geparkeerd worden in de nabijheid van de Veilinghaven in het centrum van Utrecht. Dit is ongeveer 15 minuten rijden.

Parkeren trailers: Koningin Wilhelminalaan 4, Utrecht
Hier staat een touringcar gereed om de chauffeur en eventuele mederijders terug naar de startlocatie te vervoeren. De sloepen worden bij de Veilinghaven door de kraan weer uit het water getakeld.

Deelnemers zonder sloep, met auto

Parkeren: Koningin Wilhelminalaan 4, Utrecht
Hier staat een touringcar gereed om de roeiers naar de startlocatie te vervoeren.

Deelnemers met openbaar vervoer

Deelnemers of supporters die met het openbaar vervoer reizen, worden verzocht op eigen gelegenheid naar de startlocatie in Rhijnauwen te komen.

Vanaf station Bunnik is het 3 kilometer naar de startlocatie. Je kunt wellicht beter vanaf station Utrecht bus 40, 41 of 43 nemen (richting Wijk bij Duurstede of Driebergen Rijsenburg) en uitstappen bij halte Rhijnauwenselaan. De startlocatie is 400 meter verderop. Of vanaf station Driebergen-Zeist bus 43 nemen richting Utrecht nemen en uitstappen bij halte Rhijnauwenselaan.

Voor het plannen van de reis kun je gebruik maken van 9292.nl

Houd er rekening mee om spullen die je nodig hebt tijdens het roeien mee te nemen naar de startlocatie, en deze daar niet achter te laten aangezien je daar niet naar terug gaat!

Startlocatie

De start van de race is in het Landgoed Rhijnauwen. Deelnemers en supporters kunnen voor de start gebruiken maken van faciliteiten van het Theehuis Rhijnauwen, waar dranken en versnaperingen zijn te verkrijgen.
Theehuis Rhijnauwen

Kosten

De kosten voor deelname aan de Utrechtse Grachtenrace ronDom zijn € 13,50 per persoon. De prijs van de goedverzorgde roeiersmaaltijd is € 9,00 per persoon.

Overnachten

Bij de start is er overnachtingsmogelijkheid bij Stayokay Utrecht-Bunnik, Rhijnauwenselaan 14b. Dit is een hostel gevestigd in een statig landhuis. Graag op eigen gelegenheid organiseren.
Stayokay hostel

Wij horen het graag tijdig indien er belangstelling is om in de buurt van de finishlocatie te blijven overnachten. Hier zal de organisatie dan een faciliteit voor proberen te organiseren.

Foto's

Gedurende de dag zullen er foto's worden genomen door een professionele fotograaf. Deze foto's kunnen naderhand besteld worden op: www.fotografeninutrecht.nl

Wedstrijdreglement Utrechtse Grachtenrace ronDom maart 2014.pdf

ronDom route 2014.pdf

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren