Uitnodiging

 

Beste Ambassadeur Rookvrije Start,

Vind je ook dat elk kind recht heeft op een rookvrije start? Kom dan naar de conferentie Rookvrije Start op 4 oktober en laat je inspireren! Deze dag is bedoeld voor alle zorgprofessionals die (aanstaande) ouders willen helpen bij het stoppen met roken. De conferentie biedt jou alle mogelijkheid om kennis en ervaringen uit te wisselen, workshops te volgen en tips & tricks op te doen. Op deze dag kun je ook ambassadeur Rookvrije Start worden. Het programma is opgebouwd rondom 3 thema’s:

 1. Stoppen-met-roken zorg en zwangerschap
  Dit thema richt zich o.a. op motiverende gespreksvoering en het opdoen van kennis over roken en zwangerschap. Zo kun je kennis opdoen van het Addendum Stoppen met roken en zwangerschap, zien welke handvatten de E-learning Rookvrije Start biedt in de praktijk en ervaring opdoen met het voeren van een motiverend gesprek.
 2. Agendasetting
  In dit thema draait het om de vraag ‘hoe agendeer ik als ambassadeur de Rookvrije Start binnen mijn organisatie/regio/etc.?’ Hierbij kun je leren van ambassadeurs die je zijn voorgegaan en hoe je social media kunt inzetten.
 3. Gemeenschappelijk Stoppen-met-roken beleid in de multidisciplinaire (geboorte)zorg
  Dit thema gaat bijvoorbeeld in op de vraag hoe een zorgpad roken in de zwangerschap te ontwikkelen en te implementeren. En naar wie en wanneer verwijs je door?

De details op een rijtje:

Wanneer

Woensdag 4 oktober 2017, inloop vanaf 9.30. Het programma loopt van 10:00 tot 17.00 uur, waarna er nog gelegenheid is om na te praten met een hapje en een drankje.

Waar

De Observant, Stadhuisplein 7, te Amersfoort. De locatie is op loopafstand van het centraal station van Amersfoort.

Accreditatie

Voor de verschillende beroepsverenigingen die deel uitmaken van de Taskforce is accreditatie aangevraagd. Voor de volgende beroepsgroepen zijn punten al toegekend:

 • Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN) (algemene scholing clusters 1, 2 en 3): 5 punten
 • Kenniscentrum Kraamzorg (KCKZ) (scholing algemeen): 5 punten
Tijdig aanmelden Deze conferentie wordt je kosteloos aangeboden door VWS, maar let op: meld je op tijd aan. Dit kan tot en met 27 september op deze website. We hebben plaats voor 130 deelnemers.

Meld je dus snel aan en graag tot woensdag 4 oktober! We kijken ernaar uit om samen met jou de handen ineen te slaan voor een rookvrije start voor ieder kind!

Met vriendelijke groet,
Namens de Taskforce Rookvrije Start, 

 

Clasien van der Houwen
Voorzitter

Noor Rikkers-Mutsaerts
Vice-Voorzitter