Uitnodiging

 

Beste Ambassadeur Rookvrije Start,

 

Op woensdag 4 oktober is het zover: dan is de Ambassadeursconferentie Rookvrije Start. Namens de Taskforce nodigen we je van harte uit voor deze bijeenkomst. Het belooft een inspirerende en leerzame dag te worden voor de verschillende zorgprofessionals die (aanstaande) ouders willen helpen bij het stoppen met roken!

Aanmelden
Via deze website kunt u zich direct aanmelden.

Tijdig aanmelden
De Ambassadeursconferentie word je kosteloos aangeboden door VWS. Alle ambassadeurs zijn van harte welkom, maar let op: meld je op tijd aan. We hebben plaats voor 130 deelnemers. Na 1 augustus gaat de inschrijving open voor andere deelnemers.

Het globale programma
9.15   - Inloop, aanmelden en ontvangst met koffie en thee
10.00 - Opening en plenaire sessie met Clasien van der Houwen en Noor Rikkers-Mutsaerts, Voorzitter en Vice-Voorzitter Taskforce Rookvrije Start & Angelique Berg, Directeur-Generaal Volksgezondheid, Ministerie VWS
10.40 - Workshoprondes 1 & 2
12.30 - Lunch
13.30 - Plenaire sessie met Robert van de Graaf, verslavingsarts, Verslavingszorg Noord Nederland
14.10 - Workshoprondes 3 & 4
16.15 - Plenaire afsluiting                   
17.00 - Hapje en drankje

De workshops
De workshops gaan over 3 thema’s:

  1. Stoppen-met-roken zorg en zwangerschap
    Dit thema richt zich o.a. op motiverende gespreksvoering en het opdoen van kennis over roken en zwangerschap. Zo kun je kennis opdoen van het Addendum Stoppen met roken en zwangerschap, zien welke handvatten de E-learning Rookvrije Start biedt in de praktijk en ervaring opdoen met het voeren van een motiverend gesprek.
  2. Agendasetting
    In dit thema draait het om de vraag ‘hoe agendeer ik de Rookvrije Start binnen mijn organisatie/regio/etc.?’ Hierbij kun je leren van ambassadeurs die je zijn voorgegaan en hoe je social media kunt inzetten.
  3. Gemeenschappelijk Stoppen-met-roken beleid in de multidisciplinaire (geboorte)zorg
    Dit thema gaat bijvoorbeeld in op de vraag hoe een zorgpad roken in de zwangerschap te ontwikkelen en te implementeren. En naar wie en wanneer verwijs je door?

Wanneer
Woensdag 4 oktober 2017, inloop vanaf 9.15. Het programma eindigt rond 17.00 uur, waarna er nog gelegenheid is om na te praten met een hapje en een drankje.

Waar
De Observant, Stadhuisplein 7, te Amersfoort. De locatie is op loopafstand van het centraal station van Amersfoort.

Accreditatie
Voor de verschillende beroepsverenigingen die deel uitmaken van de Taskforce zal een aanvraag voor accreditatie van deze bijeenkomst worden gedaan.

Tot gauw!
We kijken ernaar uit om samen met jou de handen ineen te slaan voor een rookvrije start voor ieder kind!

 

Met vriendelijke groet,
Namens de Taskforce Rookvrije Start,                      

 

Clasien van der Houwen
Voorzitter

Noor Rikkers-Mutsaerts
Vice-Voorzitter