Stoppen met roken bij de huisarts: ook voor zwangeren?  

De huisarts levert stoppen met roken zorg, maar ook aan zwangeren? In deze workshop gaat u mee op reis met een rokende zwangere door het zorglandschap, en belichten we de rol van de huisarts tijdens deze reis. U wordt geïnspireerd door een mooi voorbeeld uit Oosterhout waar men vanuit een huisartsenorganisatie intensief samenwerkt in de zorg voor rokende zwangeren. Daarna gaat u met elkaar in gesprek over uw eigen rol en hoe u de samenwerking met de huisarts rondom rokende zwangeren zou kunnen verbeteren.

Workshopgevers

Miriam de Kleijn is werkzaam als adviseur in de zorg vanuit haar eigen bedrijf PinK-FOX, is epidemioloog en huisarts (niet praktiserend). Ze zit in de taskforce rookvrije start namens het NHG. Ze is mede-auteur van het addendum behandeling van tabaksverslaving en stoppen met roken ondersteuning bij zwangere vrouwen.
Adrienne van den Bosch is werkzaam als manager Leefstijl en Preventie. Coördineert de Stoppen met roken zorg bij Zorggroep Zorroo in Oosterhout/Breda en omgeving. Door de nauwe samenwerking met verloskundigen, gynaecologen en fertiliteitsartsen in de regio betrokken bij de stoppen met rokenbegeleiding van (aanstaande)zwangere vrouwen en hun partners.