Voorkomen van terugval

Hoe voorkom je als professional dat je de motivatie tot verandering afbreekt? Gras groeit niet harder door er aan te trekken. Sterker nog dan breekt het af. Zo is het ook met het zelfvertrouwen van de cliënt. Maar wat als iemand dreigt terug te vallen, tijdens of na de zwangerschap? Hoe ga je daarmee om als professional en wat kan je doen om dit effectief te beïnvloeden?

Dilemma’s waar men tijdens de workshop zelf antwoord op vindt, doormiddel van de interactie met de trainer en de trainingsacteur. Deze workshop is zowel voor de beginnende MGV professional als de meer ervaren.

Workshopgevers

Ik ben Dagmar Vriends, al 14 jaar een trainer in Motiverende Gespreksvoering en omgaan met lastig gedrag en agressie, binnen diverse organisaties. Vanuit mijn verbazing waarom de ene gevangenisbewaarder 1 x per week op zijn pieper drukte en de ander 1 x per jaar, is mijn passie om mensen te trainen in allerlei vormen van gespreksvoering en communicatie ontstaan (ik heb 11 jaar als gedragstrainer in de gevangenis getraind). "Want lag het nou aan die gedetineerde of aan de chemie tussen beide?" Ik denk het laatste! Vanaf dat moment ben ik mij gaan specialiseren in professionele gespreksvoering en help ik professionals het optimale uit zich zelf en hun gespreksvoering te halen, zodat ze echt impact kunnen hebben op de mensen waar ze mee werken.

Ik verheug mij om op 26 juni met jullie aan te slag te gaan!

Ik ben Lotte Proot en ik heb 12 jaar ervaring als trainingsacteur.

In 1998 ben ik afgestudeerd aan de Toneelacademie te Maastricht en speelde bij diverse gezelschappen, o.a. bij Toneelgroep Amsterdam en Carina Molier.

In 2007 heb ik de opleiding tot trainingsacteur gevolgd en gewerkt voor zeer veel diverse opdrachtgevers Profit en Non-Profit. Ook in het Engels, voor grote groepen en binnen verandertrajecten van grote bedrijven.

Mijn kracht als trainingsacteur ligt in mijn helder en gevarieerd spel en in de feedback die ik geef. Opbouwend, concreet, bekrachtigend.

Als trainer weet ik goed aan te sluiten bij de groep en ze interactief te laten leren met respect voor ieders proces.