Aanmelden voor de bijeenkomst van 7 november is niet meer mogelijk.


Woensdag 7 november 2018

Van 13.30 tot 19.30 uur

Locatie: Nederzandt, Langevelderslag 36-56, 2204 AH Noordwijk
Bekijk de route

 

Kom op tijd en maak meteen een praktijkrit met DriveXperience op de parkeerplaats Langevelderslag! Ervaar hoe een auto zich gedraagt bij een noodstop en wissel ervaringen uit met anderen. 


Dé verkeersveiligheidsbijeenkomst voor de regio’s Holland Rijnland en Midden-Holland komt met rasse schreden nabij! Wij kijken uit naar uw komst. Uw badge ligt klaar en wij hebben u ingedeeld voor de sessies. Verder hebben wij een plaats voor u gereserveerd aan de dinertafel (tenzij u zich hiervoor heeft afgemeld).

 

Programma

 

13.30 uur Inloop

14.00 uur Opening bijeenkomst door dagvoorzitters Dennis Salman (wethouder Noordwijk en verkeersveiligheidsambassadeur Holland Rijnland) en Kirsten Schippers (wethouder Waddinxveen en verkeersveiligheidsambassadeur Midden-Holland)

14.30 uur Interactieve tafelsessies

  • ‘Regionale verkeersveiligheid: trends en ontwikkelingen’ door Erik Donkers (VIA): Erik Donkers neemt u mee in de laatste verkeersveiligheidsontwikkelingen en -trends in de regio. Hoe gaat het met het terugdringen van verkeersslachtoffers? Is er iets terug te zien van de gezamenlijke inspanningen? Hoe gaat het met de kwetsbare groepen, fietsers, jonge beginnende bestuurders en senioren? Kan er iets worden gezegd over de relatie tussen verkeersveiligheid en e-bike, of afleiding? Op welke wijze wilt u graag worden geïnformeerd over de verkeersveiligheid in uw regio?

 

  • ‘Verkeersveiligheid, Business as Usual?’ door Guido Sluijsmans (SD Insights), onder begeleiding van Astrid Homan (projectleider bedrijvenaanpak ROV-ZH): Het ROV-ZH en de partners maken een punt van nul verkeersslachtoffers. Sinds dit jaar is er een aanpak specifiek gericht op bedrijven. In deze sessie gaan we met elkaar in gesprek over het belang van verkeersveiligheid voor werkgevers en bespreken we hoe zij aan de slag zijn en kunnen gaan. SD Insights ondersteunt organisaties met combinatie van techniek en gedrag. Rijgedrag wordt zichtbaar gemaakt en individueel gedeeld met de chauffeur. Guido Sluijsmans deelt de ervaringen van bedrijven die met het systeem werken. Laat u inspireren door mooie voorbeelden en denk met ons mee over hoe we steeds meer werkgevers laten aanhaken op het thema verkeersveiligheid.

 

  • ‘De levende toolkit’ met medewerking van OnderwijsAdvies, Veilig Verkeer Nederland, TeamAlert en DriveXperience: Vindt u het lastig om lokale verkeersveiligheidsprojecten van de grond te krijgen? Ziet u door het vele aanbod het bos niet meer? Geen nood! Maak kennis met aanbieders die u kunnen ondersteunen bij lokale projecten op het gebied van verkeersgedrag en educatie. Maak concrete afspraken over de uitvoering. En last, but not least, ervaar zelf de methoden!

16.00 uur Pauze met mogelijkheid tot netwerken en diverse activiteiten, zoals:

  • Praktijkrit met DriveXperience! op de parkeerplaats
  • de Veilig Verkeer Kennisquiz: test uw actuele kennis op het gebied van verkeer en veiligheid.
  • De inspiratiebios: geef aan welke verkeersveiligheidscampagne u het meeste aanspreekt.

17.00 uur Vervolg interactieve tafelsessies

18.00 uur Diner

19.30 uur Einde bijeenkomst

Tot volgende week woensdag! Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers!

Met vriendelijke groeten,

ROV Zuid-Holland

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren