Sprekers

Bernard Hammelburg

Buitenlandcommentator, Correspondent, Columnist, Presentator

Bernard Hammelburg is sinds 2002 buitenlandcommentator en presentator bij BNR Nieuwsradio, en televisieproducent. Hij begon ruim veertig jaar geleden bij Trouw, maar stapte al snel over naar de publieke omroep, als verslaggever, presentator, oorlogsverslaggever en correspondent. Hij was onder andere gestationeerd in China, Vietnam, Iran, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten.

Als documentairemaker won hij verschillende prijzen, o.a. een Gouden Beeld (Het verdriet van Enschede, 2001). Hij verschijnt regelmatig als gast op radio en TV, geeft lezingen en verzorgt dagvoorzitterschappen. Hammelburg verdeelt zijn tijd tussen zijn twee woonplaatsen, New York en Amsterdam.

 

Victor Mids

Neuro-illusionist

Victor Mids is illusionist en arts. Met deze combinatie brengt hij illusie en wetenschap op een unieke manier samen. Laat u meenemen in zijn wereld, waar niets is wat het lijkt.

Neuromagic is een combinatie van illusionisme, psychologie, geneeskunde en vingervlugheid. De klassieke vorm van goochelen achter zich latend, demonstreert Victor de inzichten die schuil gaan achter zijn unieke illusies en (interactieve) neuropsychologische experimenten. Hoe makkelijk bent u af te leiden? Hoe werkt ons geheugen? En bestaat er eigenlijk wel een vrije wil? Ervaar zelf hoe makkelijk uw eigen hersenen en zintuigen voor de gek zijn te houden.

 

 

Olaf van den Heuvel

Chief Investment Strategist Aegon Asset Management

Olaf is sinds 2000 werkzaam bij Aegon Asset Management. Hij is verantwoordelijk voor de tactische en dynamisch strategische asset allocatie in de mixfondsen en de Strategic Allocation Funds (SAF). Daarnaast is het team waar Olaf leiding aan geeft verantwoordelijk voor de Aegon grondstoffen – en vastgoedfondsen, voor het ontwikkelen van strategische visies op vermogenscategorieën en het formuleren van de economische vooruitzichten. Olaf heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg, en hij is CFA chartholder.

 

Frits Bart
Directeur Beleid & Relaties Pensioen Aegon Nederland

 

Frits Bart (49) is ruim 28 jaar werkzaam in het pensioenvak en heeft in die tijd een passie voor pensioen ontwikkeld. In zijn ogen heeft pensioen een belangrijke maatschappelijke en economische waarde. Hij ziet het als een groot goed dat werknemers en hun directe  nabestaanden bij pensionering of overlijden hun financiële zelfstandigheid kunnen behouden.

Frits vervulde bij verschillende bedrijven verschillende functies op het gebied van actuariële consultancy, commercie en operations. Sinds 2012 is hij Directeur Beleid & Relaties bij het pensioenbedrijf van Aegon. In die rol is hij verantwoordelijk voor de vertaling van wet- en regelgeving en andere relevante ontwikkelingen op pensioengebied naar concrete oplossingen voor werkgevers en werknemers. Daarnaast vervult Frits diverse bestuurlijke functies bij onder andere het Verbond van Verzekeraars, de Stichting van de Arbeid, de Stichting Pensioenregister en Netspar.

 

Uw Gastheren

 

Heiko Hoogendijk
Commercieel Directeur Pensioen Aegon Nederland

Heiko is als Commercieel directeur verantwoordelijk voor alle activiteiten voor bestaande klanten en de werving van nieuwe klanten en distributiepartners. Heiko is actief in vele netwerken, gericht op maatschappelijke en pensioen gerelateerde ontwikkelingen waarbij hij streeft naar nieuwe (internationale) samenwerking en partnerships. 

 

Fernand Schürmann
Commercial Director Aegon Asset Management

Foto Fernand aangepast.jpg

Fernand Schürmann is Commercial Director bij Aegon Asset Management. In deze functie is hij verantwoordelijk voor het beheer van alle Nederlandse institutionele relaties, alsook voor verdere uitbouw van de Europese activiteiten van Aegon Asset Management. Hij is uw gastheer op deze middag.

symposiumsoftware
 symposiumsoftware