Samen Vitaal Manifestatie

Samen Vitaal Manifestatie

Workshops


Vitaal & gelukkig

Salsa dansen

Door Poetic Motion

Dansen maakt vrolijk, dat is zeker. Daarom gaan we tijdens Samen Vitaal bewegen op heerlijke Caribische ritmes. Tijdens een workshop Salsa laten de docenten zien dat dansen voor alle leeftijden is. Ervaring is niet nodig.                                                                                                   

Positief denken

Door Indigo Haaglanden

Positief denken, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Iedereen is wel eens somber en piekert daarbij. Negatief denken levert u echter niets op; het verstoort uw nachtrust, u kunt er stress van krijgen en somber door voelen. Tijdens deze workshop krijgt u tips om negatieve gedachten om te buigen naar positieve, meer realistische gedachten. Doorbreek de neerwaartse spiraal!     
                     

Meer geluk

Door Indigo Haaglanden

‘Geluk zit in een klein hoekje’ zeggen ze wel eens. Bent u benieuwd wat u kunt doen om meer geluk te ervaren? Kom dan naar deze workshop. 

 

Elderly couple dancing in retirement home Free Photo

 

Ontspanningsoefeningen - Open je hart

Door Bureau LWPC
De kracht van Aandacht 
Hoe komt het dat we door aandacht voor onszelf beter voor een ander kunnen zorgen? Waarom heeft ieder mens het nodig om weleens in het middelpunt van de belangstelling te staan? En hoe verdeel je je aandacht zo dat het goed voelt en in balans is? In deze interactieve workshop gaat Liane Wolfert, coach en oprichtster van Mantelkring (Bureau LWPC) hierover graag in gesprek.
 

 

Mature couple practicing yoga with instructor Free Photo

Vitaal Wonen

Samenwerken aan e-health 

Door iZi

Hoe woont u in de toekomst? Ervaar het in de iZi-bioscoop. Bent u nieuwsgierig naar digitale middelen? En hoe middelen als een 'sociale robot' of 'Leefstijlmonitoring' u kunnen helpen om langer thuis te blijven wonen? Dan is deze workshop echt iets voor u. Neem plaats in de iZi-bioscoop en neem een kijkje in de digitale toekomst. Met een speciale bril (VR-bril) op is het net alsof u zelf door onze woning loopt waar allerlei technologische toepassingen te ontdekken zijn.

 

Groepswonen

Door Centrum Groepswonen

Groepswonen, waarom zou u dat doen en hoe werkt dat precies? Tijdens deze sessie vertellen we u over het groepswonen in Den Haag. Er is voldoende ruimte voor vragen, zodat u na dit uur volledig geinformeerd bent. 

     

Vitaal & Veilig

Sociale media

Door Bibliotheek Den Haag

Whatsapp, e-mails en Facebook. Digitaal 'bij blijven' is steeds vaker een belangrijk onderdeel van vitaal ouder worden. Tijdens deze workshop gaan we in op veelgebruikte sociale media, zoals Facebook en Instagram. Waarom zijn deze platforms zo populair en hoe zijn ze te gebruiken? U krijgt informatie en praktische tips hoe u risico’s in de digitale wereld kunt herkennen. 

 

Veiligheid in huis en op straat

Door Het Rode Kruis

Je veilig voelen in huis en op straat is belangrijk. Het versterkt je levensvreugde door te kunnen gaan en staan waar je wilt. Helaas voelen een hoop kwetsbare mensen zich onveilig op straat of in hun eigen woning. In deze workshop praten we over onderwerpen als veilig pinnen, babbeltrucs en hoe om te gaan met hangjongeren. Daarnaast kijken we hoe u uw eigen sociale netwerk en eigen weerbaarheid kunt versterken.

 

Hogere Aziatische vrouw die bij het strand controleert Gratis Foto

 

Vitaal in de wijk

Leefplezier in uw wijk
Door Haags Ontmoeten en
Bedtimestories

Waar wordt u blij van? Wilt u bijvoorbeeld iets nieuws leren, uw talenten inzetten of zoekt u vooral gezelligheid? Juist als u de regie verliest of mantelzorger bent, zijn dit belangrijke vragen. Tijdens deze workshop inspireren wij u om hier actief mee aan de slag te gaan. Bekijk wat in uw wijk allemaal mogelijk is.   

 

Interactieve sessie ouderenonderzoek 

Door Stedelijke Ouderen Commissie

In de zomer is er een enquête gehouden onder ruim 500 senioren, met het thema: “Betekenisvol en vitaal in het leven staan“. In deze sessie delen we de resultaten. Ook kijken we of onderwerpen als wonen, gezondheid en meedoen voldoende aan bod zijn geweest. Geef uw eigen mening bij de stellingen en laat weten welke thema's volgens u aan bod moeten komen bij de volgende enquête van het Ouderenpanel.

 

Kloppen de antwoorden wel? 

Door Platform Seniorvriendelijke stad

GGD Den Haag, Haags Ouderenpanel en de afdeling statistiek van de gemeente Den Haag doen veel onderzoek naar ouderen. Vaak met grote steekproeven die een mooi beeld geven van de situatie. Graag gaan we met u in gesprek om te kijken of u zich kunt vinden in de resultaten. Zo komen we samen dichter bij de werkelijke antwoorden. 

 

Grootmoeder spelen met kleindochter buiten in het Park Gratis Foto

 

 

Bekijk de informatiemarkt

The pictures are created by Freepik

evenements uitnodiging
 evenements uitnodiging