Uitnodiging Collegereeks Schuldpreventie

College #3: Wat levert preventie op?

donderdag 16 maart 2017
15.00 - 17.00 uur
Locatie: Nutshuis
Riviervismarkt 5 | Den Haag
Het Schuldenlab070 - een samenwerkingsverband van bijna 20 publieke en private partijen die gezamenlijk nieuwe oplossingen en innovatieve aanpakken ontwikkelen op het gebied van schulden en armoede - nodigt u van harte uit voor de eerste collegereeks van de Schuldenuniversiteit. Met de collegereeks verspreiden we kennis en nieuwe inzichten vanuit steeds een ander perspectief op schuldhulp en armoede.
 
Het derde college gaat over 'Wat levert preventie van schulden op?'Elk college bestaat uit een inleiding gevolgd door reflectie, een paneldebat of een bespreking van een casus uit de praktijk. Aan het einde van het college is er ruimte voor vragen en discussie.
 

Unesco hoogleraar governance & sustainability en onderzoeker voorstudie MKBA schuldhulpverlening Roel in 't Veld duikt met ons in de beleidskant van schulden en schuldhulpverlening. Wat levert een preventie op? Wat is de status van de huidige schuldhulpverlening. Ons is een kritische noot beloofd, mét aanbevelingen voor verbeteringen.

Bestuursadviseur van de gemeente Arnhem Sella Meijs werkt middels het BooM-traject en de Arnhemse Financiële route aan preventie van schulden. Wat kunnen we leren uit het oosten en hoe denkt Sella met haar ervaringen over het rapport van Roel?

Dagvoorzitter is Serge Urlings, plv directeur Inkomen, Participatie en voorzieningen van de gemeente Den Haag. 

We zien u graag tegemoet op donderdag 16 maart 2017 van 15.00-17.00 uur (inloop v.a. 14.30 uur) bij Het Nutshuis, Den Haag. Deze locatie is door samenwerkingspartner Fonds1818 ter beschikking gesteld.  

 

 

 

 

bezoekersregistratie
 bezoekersregistratie