Seminar "Jeugdige Delinquenten"

Aannames over en de aanpak van delinquenten en hun criminele carrière

Op vrijdag 8 februari 2019 organiseert uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum een seminar rondom de uitgave van het boek van Merel van Dorp: Jeugdige Delinquenten, praktijk en achtergrond

Helaas is dit seminar helemaal volgeboekt!

Het programma

15.45-16:00 Ontvangst

16.00-16.15 Vooroordelen over delinquenten. Zijn het altijd Marokkanen, ligt delinquentie aan de opvoeding of komt het door hun foute vriendjes? 

16.15-16.45 Delinquenten: maken ze slachtoffers of zijn ze slachtoffer?

Spreker Merel van Dorp, journalist en sociaalwetenschapper met als specialisatie jeugdhulp en jeugd in risicosituaties, auteur van “Jeugdige Delinquenten", praktijk en achtergrond”

16.45-17.15 Paneldiscussie. Waarom sommige jongeren crimineel worden en hoe je delinquenten op het rechte pad krijgt en houdt.

Met criminoloog Sheila Adjiembaks van onderzoeksbureau Essa Research en gepromoveerd op levensverhalen van niet-criminele jongeren die in een criminogene omgeving zijn opgegroeid; Aziz Akhath, pedagogisch werker in een justitiële jeugdinrichting en buddy coach; Semra Aytemur, strafrechtadvocate bij 020Advocatuur en Susanne Tempel, kinderrechter bij Rechtbank Zeeland-West-Brabant.

17.15-17.45 Smartphones en sociale media: geen tijd voor ongein of een virtuele plek om inspiratie op te doen…?

Spreker Frank Weerman, bijzonder hoogleraar jeugdcriminologie (Erasmus universiteit Rotterdam) en onderzoeker bij het NSCR (Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving).

17.45-18.00 Boekpresentatie "Jeugdige Delinquenten" 

18.00 Borrel

 

Volgeboekt!

 

Locatie

Bohn Stafleu van Loghum

Walmolen 1 

3994 DL Houten

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid naast de deur. Ook is de locatie prima te bereiken met het Openbaar Vervoer. Klik hier voor een routebeschrijving

 

Wij zien u graag op vrijdag 8 februari 2019!