Seminar Privacy in het Big Data tijdperk

Seminar Privacy in het Big Data tijdperk

Welkom

Op vrijdag 20 mei nodigen we u van harte uit om tijdens het ‘Seminar Privacy in het Big Data tijdperk’ samen met vakgenoten mee te denken over de ontwikkeling van lesmateriaal op het gebied van Privacy Engineering, Privacy by Design en Big Data. Hogeschool Rotterdam organiseert dit seminar naar aanleiding van de constatering op NIOC 2015 dat meerdere hogescholen bezig zijn om Data Science vakken te ontwikkelen, en dat er gebrek is aan lesmateriaal is over Privacy en Big Data.

 

Het seminar is het startpunt van het project waarin onderzoek gedaan wordt om gezamenlijk lesmateriaal te ontwikkelen. Na het seminar wordt een groep docent-onderzoekers van verschillende opleidingen samengesteld die dit project gezamenlijk starten. Het initiatief wordt zowel organisatorisch als financieel ondersteund door HBO-I.

 

Op het seminar worden inspiratie presentaties gegeven vanuit de beroepspraktijk van het Ministerie van Veiligheid & Justitie, vanuit Tom Tom en Eneco. Onderzoeker Mortaza S. Bargh geeft een hoorcollege over de technische State of the Art van Privacy Engineering en Privacy by Design. Tijdens workshops worden ideeën gedeeld en ontwikkeld over hoe het een en ander in HBO Informatica onderwijs behandeld kan worden.

 

Inschrijven voor het seminar op vrijdag 20 mei 2016 is mogelijk via deze website. Wij organiseren een volledig verzorgde dag en geven u enkele boeken over Big Data en Privacy mee naar huis.

 

Bent u enthousiast en wil u meedenken over de inhoud van het seminar of heeft u vragen? Neemt u dan contact op met Jan Kroon (j.kroon@hr.nl).