Shakingtree Award

Op 19 november 2019 reikt VWS voor de vierde keer de Shakingtree Award uit. Deze award werd in 2016 voor de eerste keer uitgereikt aan een bijzondere man: Niels Schuddeboom. Hij maakte zich jarenlang sterk voor betere zorg. Hij schudde beleidsmakers en zorgaanbieders wakker door te wijzen op systeemfouten en overbodige regels. Hij kwam met verfrissende ideeën voor innovatie. Dit alles deed hij met verstand van zaken en de nodige humor. Hij hielp zo, op bijzondere wijze, de zorg in Nederland vooruit.

Na Niels, ontvingen Annette Stekelenburg (2016) en Tim Kroesbergen (2017), Eva Westerhoff (2018) de award.
 

De genomineerden

Inmiddels zijn de nominaties gesloten en de jury heeft zich gebogen over het grote aantal voorgedragen kandidaten. Alle kandidaten worden beoordeeld op de criteria: 

  1. Enig verstand van zaken van de zorg
  2. Opschuddend vermogen
  3. Humor

Iedere kandidaat wordt daarbij gelijk gewogen, ongeacht het aantal keer dat deze is voorgedragen.

Uit alle kandidaten heeft de commissie drie kanshebbers gekozen voor de award. De genomineerden zijn (op alfabetische volgorde van de achternaam):

Deze drie genomineerden presenteren tijdens de uitreiking elk hun idee voor betere zorg.
 

Aanmelden voor de uitreiking 

Indien u de uitreiking wilt bijwonen van de Shakingtree Award 2019, dan kunt u zich hier aanmelden. De uitreiking vindt plaats in het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) te Den Haag op dinsdag 19 november van 15:00 – 17:00 uur. 

 

Hier vindt u alle informatie over de uitreiking van de Shakingtree Award, zoals het programma en de locatie. Deze website wordt voortdurend geüpdatet.