Shakingtree Award

Op 19 november 2019 heeft VWS voor de vierde keer de Shakingtree Award uitgereikt.

Winnaar van de Shakingtree Award 2019 is Jason Bhugwandass.
Jason maakt zich al langer sterk voor betere jeugdzorg. Waar hij ook zijn verhaal doet: op TV, social media of in een bestuurskamer; Jason heeft impact. Met humor en verstand van zaken kaart hij zaken aan in de jeugdzorg die ‘mensvriendelijker’ kunnen, zoals de gesloten jeugdzorg en toepassing van separeerkamers. Hij zet zijn rauwe ervaringen om in een positieve boodschap aan iedereen die met jeugdzorg te maken heeft. Tijdens de uitreiking liet hij dat nog maar weer eens zien in een ontroerende voordracht: een compliment en dankjewel aan een bestuurder van een instelling waar hij ooit verbleef: De Koppeling.

De andere genomineerden waren: Floor Brouwer en Arthur Frohn.  

Bekijk hier het videoverslag van de uitreiking:

Bekijk hier de inspirerende verhalen van Jason, Floor en Arthur:

 

Deze award werd in 2016 voor de eerste keer uitgereikt aan een bijzondere man: Niels Schuddeboom. Hij maakte zich jarenlang sterk voor betere zorg. Hij schudde beleidsmakers en zorgaanbieders wakker door te wijzen op systeemfouten en overbodige regels. Hij kwam met verfrissende ideeën voor innovatie. Dit alles deed hij met verstand van zaken en de nodige humor. Hij hielp zo, op bijzondere wijze, de zorg in Nederland vooruit.

Na Niels, ontvingen Annette Stekelenburg (2016) en Tim Kroesbergen (2017), Eva Westerhoff (2018), Jason Bhugwandass (2019) de award.