Studiekeuzecheck opleiding Communicatie
 

Leuk dat je je hebt aangemeld voor de opleiding Communicatie bij Hogeschool Rotterdam!

Voordat je kunt starten met de opleiding leren we je graag beter kennen. Dat doen we door het voeren van een Studiekeuzecheck (SKC)-gesprek. Het doel van het gesprek is om te zien of je een juist beeld hebt van de opleiding en of deze goed bij je past. Om hier voor beide partijen zo snel mogelijk een goed beeld van te hebben, vragen we je om na het lezen van deze brief direct een afspraak in te plannen via het aanmeldformulier op deze website. Na inschrijving ontvang je per e-mail een bevestiging van de afspraak.

De SKC voor de opleiding Communicatie bestaat uit de volgende onderdelen:

 1. SKC-opdracht 
  Thuis bereid je je voor op de Studiekeuzecheck door een persoonlijke blog te schrijven. Schrijf een blog over de wereld van Communicatie (vanuit jouw perspectief). Meer informatie over de opdracht vind je hier.  

  Je mailt de opdracht 5 werkdagen voordat het gesprek plaatsvindt naar : opleidingco@hr.nl
   
 2. SKC-gesprek
  Een docent gaat met je in gesprek over jouw beeld van en motivatie voor de opleiding, o.a. op basis van je blog. Tevens is er gelegenheid om vragen te stellen over de opleiding. Wanneer je in het bezit bent van een LOB-cv (Loopbaanoriëntatie en - begeleiding) mail deze dan naar het aangegeven mailadres. Dit geldt voor middelbare scholieren uit (de omgeving van) Rotterdam. Na afloop van het gesprek ontvang je mondeling jouw studiekeuzeadvies, welke schriftelijk wordt bevestigd. 
   

Welk studieadvies kun je krijgen?

Na het studiekeuzeadviesgesprek kun je een positief of negatief advies krijgen. Bij een positief advies zien wij een goede match tussen jou en de opleiding. Bij een negatief advies denken wij dat een andere opleiding beter bij jou past. 

Dit jaar wordt er door het coronavirus een uitzondering gemaakt en is het negatieve advies NIET bindend. Dat betekent dat je ondanks een negatief advies, toch kunt starten bij de opleiding. Let op: bij een negatief advies is het belangrijk dat je goed bij jezelf nagaat of jij nog steeds denkt dat deze studie passend is voor jou. Check de pagina ‘hulp bij studiekeuze’ voor meer informatie.

In verband met de ontwikkelingen rondom het Coronavirus wordt er voor het SKC-gesprek telefonisch of via Microsoft Teams contact met je opgenomen. Mogelijk kunnen de tijden wat afwijken, zorg in ieder geval dat je tussen 15:00 uur en 17:00 uur telefonisch bereikbaar bent.

Om het gesprek online te kunnen houden vragen we je vriendelijk om Teams op je pc te downloaden via: https://microsoft-teams.com.

 • LET OP: De SKC is een verplicht onderdeel van de aanmeldingsprocedure. Zonder gesprek kan jouw inschrijving niet officieel gemaakt worden.

  Je krijgt in totaal 2 kansen om deel te nemen aan het Studiekeuzeadviesgesprek, laat je deze voorbij gaan dan word je uitgeschreven en kun je niet deelnemen aan de opleiding. 

  Je kunt de afspraak éénmalig tot uiterlijk zeven dagen voorafgaand aan de door jouw gekozen tijd wijzigen via de aanmeld-website. Bij vragen of onduidelijkheden kan je contact op nemen met opleidingco@hr.nl
   

Hartelijke groet, 

Team Studiekeuzecheck

LET OP! Heb je een Associate Degree behaald en wil je verder studeren voor het Bachelor diploma Communicatie, dan hoef je geen SKC-gesprek in te plannen via de onderstaande link, maar neem je contact op met Marian Ammerlaan via opleidingco@hr.nl

Let Op: Heb je je ingeschreven voor de DeelTijd opleiding neem ook dan contact op met Marian Ammerlaan via opleidingco@hr.nl

PS. Heb je besloten niet te starten met de opleiding Communicatie, laat ons dat weten door je af te melden via deze link en vergeet je niet af te melden via Studielink.