Studiekeuzecheck opleiding Communicatie
 

Leuk dat je je hebt aangemeld voor de opleiding Communicatie bij Hogeschool Rotterdam!

Voordat je kunt starten met de opleiding leren we je graag beter kennen. Dat doen we door het voeren van een Studiekeuzecheck (SKC)-gesprek. Het doel van het gesprek is om te zien of je een juist beeld hebt van de opleiding en of deze goed bij je past. Om hier voor beide partijen zo snel mogelijk een goed beeld van te hebben, vragen we je om na het lezen van deze brief direct een afspraak in te plannen via het aanmeldformulier op deze website. Na inschrijving ontvang je per e-mail een bevestiging van de afspraak.

De SKC voor de opleiding Communicatie bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. SKC-opdracht 
    Thuis bereid je je voor op de Studiekeuzecheck door een persoonlijke blog te schrijven. Schrijf een blog over de wereld van Communicatie (vanuit jouw perspectief). Meer informatie over de opdracht vind je hier. Je neemt de opdracht geprint mee naar het gesprek. 
  2. SKC-gesprek
    Een docent gaat met je in gesprek over jouw beeld van en motivatie voor de opleiding, o.a. op basis van je blog. Tevens is er gelegenheid om vragen te stellen over de opleiding. Wanneer je in het bezit bent van een LOB-cv (Loopbaanoriëntatie en - begeleiding) neem deze dan ook mee naar het SKC-gesprek. Dit geldt voor middelbare scholieren uit (de omgeving van) Rotterdam. Na afloop van het gesprek ontvang je mondeling jouw studiekeuzeadvies, welke schriftelijk wordt bevestigd. Heb je je vóór 1 mei 2020 ingeschreven, dan is dit advies vrijblijvend. Indien je je ná 1 mei 2020 hebt ingeschreven is het advies bindend.

LET OP: De SKC is een verplicht onderdeel van de aanmeldingsprocedure. Zonder gesprek kan jouw inschrijving niet officieel gemaakt worden.

Je kunt de afspraak éénmalig tot uiterlijk zeven dagen voorafgaand aan de door jouw gekozen tijd wijzigen via de link in je bevestigingsmail. Bij vragen of onduidelijkheden kan je contact op nemen met opleidingco@hr.nl of 010-7946520

Hartelijke groet, 

Team Studiekeuzecheck

LET OP! Heb je een Associate Degree behaald en wil je verder studeren voor het Bachelor diploma Communicatie, dan hoef je geen SKC-gesprek in te plannen via de onderstaande link, maar neem je contact op met Marian Ammerlaan via opleidingco@hr.nl. 

PS. Heb je besloten niet te starten met de opleiding Communicatie, laat ons dat weten door je af te melden via deze link en vergeet je niet af te melden via Studielink.