1. Dirk-Jan Grootenboer - Twittercop  

Dirk-Jan neemt je mee in zijn, soms heftige, online-politieagent-zijn. Is dat iets van deze tijd? Of is dat in de toekomst ook nog nodig? En is Twitteren wel de manier waarop de politie met burgers moet communiceren? Welke uitdagingen brengt dat met zich mee? Dirk-Jan is social media specialist die denkt en doet, offline en online. Maar ook aan jullie de vraag: “Hoe kan de politie beter met burgers communiceren?”

 

2. Carin Vreede - Daily Dialogues

DailyDialogues is een digital agency met een social DNA. Wat dat in de praktijk betekent? Dagelijks voorzien in de online dialoog met de doelgroepen van een groot aantal klanten. Online marketing manager Carin Vreede zoomt in op het verschil tussen webcare en community management: het verschil in doelen, tone-of-voice en aanpak. Ze doet dit aan de hand van cases van Remia en Big Bazar.

 

3. Martine Binnema – Marktplaats

Bijna elke Nederlander heeft wel eens gehandeld op Marktplaats en kent wel een leuk Marktplaats verhaal. Maar ook gebeuren er wel eens minder leuke dingen als cybercrime. Hoe gaan we daar mee om bij Marktplaats? Hoe reageren we op negatief sentiment en hoe nutten we positieve verhalen uit? En hoe zouden jullie dat doen? Martine Binnema is social media & contentmanager en geeft je een kijkje achter de schermen bij Marktplaats.


4. Tessa Triesscheijn – Bloemenbureau Holland

I will shut up and listen! Want de stille kracht van content? Luisteren! De inhoud van de sessie wordt dan ook mede door jou bepaald. Vraag Tessa - internationaal manager contentmarketing voor Bloemenbureau Holland – alles wat je wilt weten op het gebied van contentmarketing en conversation management. Aan de hand van hoogte- en dieptepunten uit dit vakgebied blikt ze vooruit op het moment dat jij aan de start van je carrière staat, om te kijken hoe contentmarketing en conversation management er dan uit zal zien.

 

5. Bram Koster - Marketingfacts         

Bram Koster werkt bij Marketingfacts, een van de grootste marketingblogs en -communities van Nederland. Marketingfacts bestaat bij de gratie van digitale conversaties. In de bijna 15 jaar dat het platform bestaat, zijn die conversaties flink veranderd. Bram gaat met jou de volledige analoge conversatie aan over dit veranderende gedrag.

 

6. Heleen Ferdinandusse en Kirsten Spooren – Momedia

Bij time to momo staat een ding centraal: mensen een geweldige citytrip laten beleven met tips van locals. Aan Kirsten Spooren en Heleen Ferdinandusse, respectievelijk contentmarketeer en redacteur bij time to momo, de taak om een netwerk van time to momo-locals in Europa te vormen, én dat netwerk ook te onderhouden. Community management, dus! Aan de hand van voorbeelden vertellen ze hoe ze dit aanpakken.

 

7. Caroline Bevaart – Nederlandse Energie Maatschappij (NLE)

Onder leiding van Caroline Bevaart - hoofd Branding en Communicatie - transformeerde het merk NLE van schreeuwerig en acquisitiegericht, naar sympathiek en klantgericht, zonder daarbij het 'challenger-DNA' te verliezen. Samen met haar team zorgt ze voor het toevoegen van persoonlijke klantbeleving aan intrinsiek 'saaie' producten, zoals energie en telecom. Social media is daar een belangrijk onderdeel van. Bovendien bedenkt en produceert NLE alle campagnes en communicatie in eigen huis.