Studenten HAN-HUNTU winnen 6e snelkookpan weekend!

De jury bestaande uit Huib de Jong(Rector HvA), Mirjam Leloux(IXA-UvA-HvA en Hein Roelfsema(Voorzitter DutchCE) overhandigde zondagmiddag de snelkookpan aan het team van HAN-HUNTU. Collega Ank Greijmans en haar studenten uit het Caraibische gebied hadden het hele weekend gewerkt aan het aanscherpen van de propositie om studenten uit de Antillen beter te begeleiden naar een HBO diploma in Nederland. Het doel van de propositie was de projectorganisatie HAN-HUNTU een duurzame toekomst te geven, zodat zij door kan gaan met haar bestaan als de projectsubsidie op is.

Het voorstel van HAN-HUNTU was een van de acht voorstellen die de jury die middag passeerden. Collega's van de HvA, UvA, Hogeschool Leiden en HANZE presenteerde ideeen m.b.t. intrinsieke motivatie personeelsleden, stressreductie, fittness en welzijn, een platform voor maatschappelijk betrokken studenten, het maken van ducumentaires met een maatschappelijke boodschap, coaching van ondernemers en begeleiding van docenten met probleemklassen.

Met geldelijke steun van IXA, DutchCE, Regieorgaan SIA en het programma ondernemerschap van de HvA gingen dit weekend een twintigtal hogeschool medewerkers en zes studenten aan de slag met het uitwerken van ondernemende ideeen, daarbij gebruik makende van tools als het business model canvas, de momtest en de elevatorpitch. Het was de 6e keer dat dit snelkookpan georganiseerd werd.

Hier kun je de foto's van het weekend vinden: Flickr album

Ik wil meedoen in 2018 

Over het snelkookpanweekend

Dit jaar gaan we in het startupvillage op het Sciencepark aan het slag met het uitwerken van ondernemende ideeen.

Docenten/medewerkers en studenten van alle HBO instellingen uit Nederland zijn van harte welkom om een plan uit te werken en hieraan eventueel ook een Take-off HBO subsidie aanvraag te verbinden.
Tevens is er plek voor 5 MBO docenten om in dit weekend mee te doen en te ervaren welke methoden er in het HBO gebruikt worden om ondernemerschap te stimuleren.

Het gehele programma van het snelkookpanweekend wordt begeleid door coaches en externe relaties van de Minor Ondernemerschap van de HvA.

Het weekend is gevuld met workshops, creativiteit, inspiratie, fun, stimulerende sprekers en coaches.

Voor iedereen die wil ondernemen; voor iedereen met of zonder ervaring, voor iedereen met of zonder bedrijfsidee.

Het weekend wordt afgesloten met pitches voor een deskundige jury. Alvast een opstapje voor de pitch die gedaan moet worden voor de commissie van Take off HBO.

Met vriendelijke groeten,

Martin Haring
Speerpuntprogramma ondernemerschap
Hogeschool van Amsterdam

Borduur en stuur winnaar 4e snelkookpan weekend(2015)

Het ondernemende idee van de docenten van de HvA, Miranda Vervoort(HvA) en Susan Arendsman (AHK), wist de jury van het snelkookpanweekend, Huib de Jong (Rector HvA), Bridget Kievits (Lid CvB AHK) en Erik Boer(directeur ACE-Venturelab), te overtuigen om de snelkookpan te overhandigen

Miranda en Susan vertellen: "Iedereen is tegenwoordig druk. We dreigen onszelf en elkaar soms uit het oog te verliezen. Veel mensen zijn daarom op zoek naar manieren om even stil te staan en echt aandacht te hebben voor jezelf en een ander. Ons product  Borduur en Stuur helpt je daarbij."

Borduur en Stuur is een doe-het-zelf-pakketje met kaarten die je zelf kan borduren. Borduren is een manier om even nergens aan te denken en mindful te zijn. Tegelijkertijd is het voor de ontvanger van de kaart leuk om een kaart te krijgen waaraan iemand echt aandacht heeft besteed. Het pakket bestaat uit drie kaarten: één kaart maak je voor jezelf, één voor een vriend, en één voor een onbekende die een aandachtskaart kan gebruiken. 

"Het is een product waarmee we weer even aandacht hebben voor onszelf en elkaar," aldus Susan.
Wil je meer informatie over  Borduur en Stuur? E-mail: borduurenstuur@gmail.com

De winnaar van het weekend in 2016 is nog aan het nadenken over zijn idee om medewerkers te ontzien tijdens hun vrije dagen, zodat ze in hun vrije tijd niet gepolst worden door hun baas.

De winnaars van het weekend in 2014 zijn bezig met het ontwikkelen van de app "snappthis"

De winnaars van het weekend in 2013 ontwikkelen de app "eigen wijs op reis"


 

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren