Sociale partners vernieuwen de arbeidsmarkt!

Sociale partners vernieuwen de arbeidsmarkt!

Uitnodiging

Sociale partners vernieuwen de arbeidsmarkt!


Den Haag, 24 september 2013

Geachte heer, mevrouw,

Graag nodigen wij u uit voor een inspirerend symposium op dinsdag 1 oktober 2013 bij
MKB-Nederland. MKB-Nederland en Achmea organiseren dan het tweede symposium in de reeks ‘It takes 2 to tango!’. Dit jaar staat ‘de MKB-ondernemer en de uitwerking van het Sociaal Akkoord’ (op het terrein van de arbeidsmarkt) centraal.

In dit Sociaal Akkoord zijn afspraken gemaakt om de economie uit de neerwaartse spiraal te halen en die de werkloosheid moeten verminderen door de inzet van VanWerkNaarWerk. Doel is een toekomstbestendige Nederlandse arbeidsmarkt. Hoe kunnen werknemers langer gezond en productief doorwerken tot aan de pensioengerechtigde leeftijd? En wat betekent dat voor de MKB-ondernemer?

Het symposium wordt voorafgegaan door een uitzending van BNR “Zaken doen met….”.
De uitzending staat deels in het teken van het symposium en wordt uitgezonden van 13.30 - 15.00 uur vanuit de hal van de Malietoren. Deelnemers worden van harte uitgenodigd de uitzending live bij te wonen. Mocht u niet in de gelegenheid zijn aanwezig te zijn bij de uitzending en deze niet willen missen, luister mee via uw radio.

Aan de slag met sectorplannen
Het Kabinet stelt de komende twee jaar cofinanciering beschikbaar voor sectorplannen, vanaf dinsdag 1 oktober kunnen worden ingediend. Afgesproken is dat de sectoren gericht aan de slag gaan met deze uitdagingen.

Onder de titel “Sociale partners vernieuwen de arbeidsmarkt!” gaan wij aan de slag met deze uitdaging. Hierbij zijn onder andere voorzitter van Bouwend Nederland, Maxime Verhagen, CNV voorman Jaap Smit, fractieleider D66 Alexander Pechtold, de voorzitter van het Actieteam Crisisbestrijding Marjan Ouderman, de voorzitter van ActiZ Guus van Montfort en MKB-Nederland waarnemend voorzitter Michaël van Straalen aanwezig. Zij spreken over het belang van de sectorplannen, duurzame inzetbaarheid van werknemers en samenwerking van sociale partners. In gesprek met u en met elkaar over hun plannen en ideeën om de arbeidsmarkt een impuls te geven.

Aanmelden
It takes 2 to tango! Neem dus deel en maak tijd vrij voor deze bijeenkomst! Het symposium vindt plaats bij MKB-Nederland (Malietoren, Bezuidenhoutseweg 12, Den Haag) van 15.15 tot 18.00 uur. U kunt zich hier aanmelden.

Reeds aangemeld?
It takes 2 to tango! Dus veel dank voor uw aanmelding*! U hoeft zich niet opnieuw in te schrijven.

Het volledige programma kunt u hier nalezen.

Graag zien wij u 1 oktober!

Met vriendelijke groet,

Achmea MKB-Nederland
Bibi de Vries Leendert-Jan Visser
google form voor evenement
 google form voor evenement