Ochtendprogramma

Menno de Bree

Menno de Bree (1974) studeerde filosofie, en was als filosoof werkzaam bij Heineken en Nyenrode. Sinds 2003 is hij als docent filosofie en ethiek verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Groningen. Vanuit zijn bedrijf Menno Denkt verzorgt hij filosofische denktrainingen, workshops en lezingen voor professionals. Hij meent dat het onmogelijk is om gelukkig te worden van je werk, bedenkt woorden als 'weerzinsverveling' en belicht de zin van het leven vanuit morele psychologie, wijsgerige antropologie, religie en wijsgerige ethiek. Menno de Bree schopt heilige huisjes zo overtuigend omver dat je aan het eind van de sessie niet eens doorhebt dat je vrolijk hebt mee staan schoppen. In zijn spiegelpaleis is niets wat het lijkt, en lijkt alles wat het is.

Ineke Sluiter

Hoogleraar Klassieke Talen aan de Universiteit van Leiden. Hoe kun je succesvol innoveren? Hoe leer je gedachten lezen met behulp van verhalen? De studie van de oude Grieken en Romeinen kan ons helpen bij deze en andere hedendaagse vraagstukken. Hoogleraar Klassieke Talen Ineke Sluiter is volop bezig met de bestudering van Homerus, Plato en de Griekse tragedie. De studie van die auteurs kan op onverwachte manieren veel zeggen over onze moderne wereld. Zo onderzoeken zij en haar collega's van de landelijke onderzoeksschool OIKOS de rol van de zogeheten 'verankering' bij het succesvol laten landen van vernieuwingen in de maatschappij. Verankering is het proces waarbij de innovatie aansluit op wat de doelgroep al weet, begrijpt, gelooft en denkt. “Zowel in de klassieke oudheid als in de moderne tijd zie je manieren om innovatie te verankeren.ˮ

Boris van der Ham

Komt helaas te vervallen

 

Rozemarijn Dols

Rozemarijn Dols is psycholoog en werkte als adviseur en directielid bij het psychologisch adviesbureau LTP.Sinds 2007 heeft zij haar eigen adviespraktijk Dols-Consult. Ook werkt zij als partner bij het bureau voor leiderschap De Verdieping en als managementconsultant bij De Galan Groep. Ze houdt zich bezig met leiderschaps- en talentontwikkeling, teamcoaching, loopbaanadvisering en ‘moviecoaching’. Centraal in haar aanpak is het verkennen van de schaduw en het vrijmaken van onontdekte talenten door onorthodoxe ‘ontgijzelende’ werkwijzen. Bij het werken met filmfragmenten komt zij dicht op de huid van deelnemers door indringende vragen te stellen en gedachtenexperimenten uit te voeren. In haar werk combineert zij haar passies voor psychologie en films omdat zij vindt dat leren zoveel interessanter wordt met filmfragmenten. Rozematijn Dols verzorgt lezingen over ‘film en psychologie’ en over charismatisch leiderschap, goeroes en volgers.

Middagprogramma

Roberto Payer

General manager bij  Hilton Amsterdam en het Walfdorf Astoria Hotel Amsterdam dat in 2014 is geopend. Het elegante en statige Waldorf Astoria Amsterdam beschikt over 93 luxe kamers en suites en is gevestigd aan de Herengracht 542-556, in zes grachtenpanden uit de 17e en 18e eeuw. Roberto Payer, geboren in Italië, begon in 1969 zijn loopbaan bij Hilton Worldwide in Amsterdam en beschikt over een schat aan kennis en ervaring. Sinds 1991 is hij general manager van het gerenommeerde Hilton Amsterdam. Payer woont al 43 jaar in Amsterdam, houdt van de stad, weet veel van de geschiedenis en het cultureel erfgoed.

Jeroen Kemperman

Senior Manager Strategie, Programma's en Investeringen bij Achmea, divisie Zorg & Gezondheid. Na het afronden van zijn studie Bedrijfskunde  bij de Rijks Universiteit Groningen in 1994 heeft Jeroen gewerkt voor TSM Business School tot hij in 1998 begon bij Achmea. Jeroen Kemperman houdt zich onder meer bezig met strategie, visie, business modellen, veranderprogramma’s, investeringen, innovatie en is onder andere auteur van het boek  Briljante Business Modellen in de Zorg.

Marc Burger

Senior vice president bij Capgemini Consulting. Na zijn studie Organizational Anthropology aan de VU Amsterdam is Marc Burger zijn loopbaan in 1997 begonnen bij KPMG Consulting. In april 2001 maakte hij de overstap naar Trompenaars-Hampden Turner, een boutique adviesbureau gespecialiseerd  in verandermanagement en cultuur. Naast zijn consultancy-werkzaamheden, geeft Marc Burger les aan de Universiteit van Amsterdam (Communicatie & Organisatieverandering).

bezoekersregistratie excel
 bezoekersregistratie excel