Begin het nieuwe jaar goed met een inspirerende avond met vakgenoten! 


Op maandag 28 januari 2019 vindt in Hotel- en congrescentrum Papendal in Arnhem het jaarlijkse Sport & Media Nieuwjaarsdiner plaats, rond het thema Poen, Pers & Prestaties. Deze editie staat mede in het teken van de uitreiking van de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar. Deze nieuwe, nationale sportfotoprijs dingt later in de week mee naar de Zilveren Camera, de prijs voor de maker van de meest opzienbarende nieuwsfoto van het jaar 2018. De maker ontvangt de Kristallen Camera, samen met een waardecheque van €2500 beschikbaar gesteld door Cameraland.

Onder de noemer Poen, Pers & Prestaties komen zaken als matchfixing, de liberalisering van de markt voor sportweddenschappen en de grote invloed van voetbalmakelaars en zaakwaarnemers in de sport aan bod. Uiteraard samen met de vraag in hoeverre de sportjournalistiek zich bewust is van de schaduwzijden van de sport.

Sprekers zijn onder anderen Bart Lagae (Het Nieuwsblad, docent sportjournalistiek aan de Vrije Universiteit Brussel en kenner van het dossier Propere Handen) en Iwan van Duren (onderzoeksjournalist VI, auteur van boeken over o.a. matchfixing en voetbalmakelaars). De presentatie ligt wederom in de vertrouwde handen van Marcel Maijer.

Vanzelfsprekend worden tijdens het diner ook de prijzen voor de Sportpersoonlijkheid van het Jaar 2018, de Sportjournalist van het Jaar 2018 en het SPORTNEXT Sportjournalistiek Talent van het Jaar uitgereikt.

Wie de jaarlijkse uitsmijter of ‘roast van de sportpers’ voor zijn of haar rekening neemt, is nog niet bekend.

Het Sport & Media Nieuwjaarsdiner is de ideale start van het nieuwe jaar voor elke (startende én ervaren) professional met belangstelling voor sport en media. Voor onder meer sportmarketeers, vertegenwoordigers van sportbonden, (foto)journalisten, vertegenwoordigers van landelijke, regionale en lokale sportmedia, projectleiders bij (sport)evenementenbureaus, vertegenwoordigers van communicatiebureaus in de sport en sportsponsormanagers is het Sport & Media Nieuwjaarsdiner een evenement waar je bij moet zijn! Deelname kost nog geen €100,- en voor leden van NSP zelfs maar €52,50 (prijzen excl. btw).

Schrijf dus direct in!