Voeding

1.1 Meten van voedingsopname; meet wat je eet! (Jeroen Wouters, SC Papendal / Cindy van der Avoort, HAN &  Eat2Move / Bart Houben, Houben Worstenbrood)

Sport en voeding zijn sterk met elkaar verbonden. De juiste voeding is van groot belang voor het leveren van energie voor prestaties. Daarnaast is voeding sterk ondersteunend bij het herstellen na een training of een sportprestatie. De basisvoeding levert het grootste deel van de dagelijkse energie-inname waarin een rijk assortiment aan voedingskeuzes beschikbaar is. Echter, het is niet zo eenvoudig om in te schatten hoeveel macro- en micronutrienten dagelijks worden ingenomen. Hiervoor zijn diverse (digitale tools ontwikkeld). Deze sessie bespreekt een aantal van deze tools (onder andere Papendal Voedingsapp) en hoe het voedingsgedrag van sporters gestuurd kan worden in praktische studies.

De sessie wordt interactief gemaakt door deelnemers met beschikbare apps te laten bijhouden wat ze hebben gegeten, de week voorafgaand aan het event.

Tevens zal een link met de ontwikkelde producten gemaakt worden, waaronder het sportenbroodje dat Papendal in samenwerking met Houben Worstenbrood ontwikkeld heeft. Dit product is van topsportproduct naar consumentenproduct gegaan respectievelijk van idee van een kleine ondernemer naar sportkantines in Nederland.

Terug naar overzicht parallelsessies