Startbijeenkomst lokale coalities Kansrijke Start

11 april 2019 | Spoorwegmuseum | Utrecht

 

De eerste 1000 dagen van een kind zijn cruciaal voor een optimale kans op een goede en gezonde toekomst. Nog teveel kinderen hebben geen goede start. Het goed kunnen bereiken en beter begeleiden van kwetsbare gezinnen is daarom een belangrijke ambitie uit het actieprogramma Kansrijke Start. Lokale coalities waarin partijen uit het medische én het sociale domein met elkaar samenwerken vormen daarbij een belangrijke basis.

Wat kunt u verwachten?
Minister Hugo de Jonge licht het actieprogramma Kansrijke Start en het belang van lokale coalities toe. U hoort wat het stimuleringsprogramma lokale coalities Kansrijke Start voor uw gemeente kan betekenen en u ontvangt informatie over de basisprincipes voor lokale coalities.

Wethouders kunnen persoonlijk met de minister in gesprek tijdens een speciale Meet & Greet. Koplopergemeenten delen hun ervaringen en belangrijkste tips voor het vormen van lokale coalities. En wat dacht u van een Crashcourse geboortezorg of een Proeverij van interventies, die u kunt benutten bij een lokale aanpak? U gaat naar huis met goede voorbeelden en praktische informatie.

Voor wie?
De startbijeenkomst is bedoeld voor gemeenten en andere organisaties die samen een lokale coalitie Kansrijke Start willen vormen of versterken. Ook gemeenten die zich nog niet hebben aangemeld voor de Impuls Kansrijke Start, maar wel alvast inspiratie willen opdoen, zijn van harte welkom. Samen met uw lokale partners uiteraard!

In verband met het maximum aantal deelnemers aan deze bijeenkomst, krijgen gemeenten en hun lokale partners voorrang. U ontvangt begin april bericht of u definitief kunt deelnemen.

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren