Toelichting bij de  workshops van de Startdag dienstenorganisatie Protestantse Kerk. Iedere workshop duurt een uur.

 

  1. LEAN - wat is dat en wat doet het Shared Service Center ermee?

Sinds 2015 past het SSC het gedachtegoed van LEAN toe in de uitvoering van de werkzaamheden. Elementen in de filosofie: de klant staat centraal - alles wat wij doen moet gericht zijn op wat de klant nodig heeft; je werk zo inrichten dat er geen (tijd)verspilling ontstaat; kennis en ervaring delen met elkaar, gericht op continu verbeteren - leren van je collega’s en van je fouten, en je werk iedere dag iets beter doen dan de dag ervoor.

Het Continu Verbeterteam van het SSC verzorgt deze workshop.

maximaal 25 personen

 

  1. Mijn Brein

Kop en Munt gaat natuurlijk ook over wat er in dat hoofd zit. Precies. Brein. Veel mensen in de Dienstenorganisatie zijn ‘kenniswerkers’. ‘Breinwerkers’, zo je wilt. Maar .... hoe blijf je dat brein effectief gebruiken? Hoe kan je de dag door fit blijven? Hoe zit het met concentratie? Kan je leren beter te onthouden? Enne …, hoe zit dat met de rest van je lichaam?

Gerard Hellwig, begeleidt organisaties bij het verbeteren van de leer- en ontwikkelprestaties van 'kenniswerkers' waarbij het omgaan met 'information overload' een belangrijk thema is. Hij past daarbij de laatste inzichten uit de cognitieve neuroscience toe. Hij heeft een brede internationale ervaring, onder meer op het gebied van leidinggeven, onderwijskunde en informatisering. 

  1. Pubquiz

Hou je van de pub sfeer en quiz je graag? Schrijf je dan in voor deze workshop.  In groepjes van 4 tot 6 personen ga je met elkaar de strijd aan via een zeer gevarieerde en ludieke quiz. 
Test je kennis over onder andere het SSC en laat je verrassen. Doe mee en geef je op!

Benny Pattisina SSC en Mieke Wiegeraad, Ondersteuning Gemeenten.

Maximaal 30 personen

 

  1. Zangworkshop

Kop en Munt. Hoofd, Hart en Handen. In die samenhang speelt het gevoel een grote rol. Door te zingen maak je contact met je gevoel, maar natuurlijk heb je daar ook je Hoofd bij nodig. Onder de inspirerende en bezielende leiding van collega Arno Rog ga je aan de slag met een paar mooie en bijzondere liederen. Muzikale voorkennis is niet vereist.

Arno Rog. Naast zijn werkzaamheden voor LRP binnen de Dienstenorganisatie is Arno enthousiast en getalenteerd musicus. Hij speelt onder meer orgel en hij dirigeert enkele koren. Actief in het Hilversumse muzikale leven (Regenboogkerkhilversum.nl).

minimaal 12, maximaal 30 personen

 

  1. Duurzaamheid op de werkvloer

Hoe  kunnen we als collega's in de dienstenorganisatie alert zijn op duurzaamheid in het werk. Waar gaat het dan over en wat kan ik zelf doen? En wat gebeurt er al op dit terrein in en vanuit de Dienstenorganisatie? Met elkaar delen we wat al goed loopt en welke ideeën we samen of ieder in zijn eigen cluster kan oppakken. 

Atie de Vos, werkzaam voor Kerk in Actie als specialist  duurzaamheid, geeft een voorzet voor het gesprek. Roelie Drost, SSC vertelt wat er al op dit terrein is gedaan.

Maximaal 20 personen

 

  1. Proeven aan wijsheid in oude verhalen

Via inleving, spel en beweging verkennen wij een oud verhaal, dat ons meeneemt naar de geur van geld. Voor ieder die er voor open staat om van de wijsheid uit oude verhalen te leren.

Cocky Fortuin-van der Spek is docent bibliodrama en werken met verhalen bij De 7evende Hemel, voor spiritualiteit die aardt, geloof in beweging en verhalen die boeien.   

Minimaal 6, maximaal 12 personen

 

  1. Christelijke meditatie

 Mediteren is stil zitten, zou je zeggen. Je zit op een stoel of op de grond. Je lichaam is in rust. En toch beweeg je. Als je stil zit, merk je dat pas goed. Je beweegt van binnen. Je hart klopt, je spieren spannen zich en ontspannen, je adem komt en gaat. En ook je gedachten komen en gaan. Beelden, herinneringen, gevoelens, voornemens, ze draaien non-stop in je hoofd. Dan is het de kunst om tussen je gedachtes in – openingen te laten ontstaan. Even niets. Leegte. Het is daar dat er iets open kan gaan. Een mogelijkheid. Ontvankelijkheid. Open ruimte. Plaats voor de ziel. Dat is niet iets wat afgedwongen kan worden, maar iets wat mogelijk wordt. 

Susanne de Jong-Tennekes is theoloog gespecialiseerd in meditatie en beweging. Ze werkt in het Dominicanenklooster in Zwolle en is aangesloten bij De 7evende Hemel.

Minimaal 3, maximum 20 personen

 

  1. Steptour

Je vormt ter plekke een team van vier mensen. Ieder krijgt een eigen step. Je voert met elkaar de opdrachten uit om met detail foto’s de juiste plek in de buurt te vinden, aan de hand van een routekaart met aanwijzingen. Het winnende team wacht een verrassing. Neem je smartphone mee!! Heb je die niet, zorg dan dat je in een team komt waar een persoon in ieder geval een smartphone met camerafunctie heeft.

Eveline Bersma is sociaal wetenschapper en ondernemer en organiseert voor ideële organisaties conferenties en evenementen vanuit Bureau Bersma

Minimaal 10, maximaal 20 personen

 

    9. Wandel je wijzer

Welzijn in je werk 

We wandelen een stukje door een stadswijk en onderzoeken onderweg wat je zelf kunt doen om plezier te houden in leven en werk. Uit welke vijf bronnen kan je daarbij putten? Een workshop die je in beweging brengt. 

Aat van der Harst is wandelcoach, verhalenverteller en radiomaker. Voor De 7evende Hemel begeleidt hij pelgrimswandelingen en geeft verteltrainingen.

Maximaal 16 personen

 

 

 

invitatie
 invitatie