Studiebeurs+

De vijfde editie van Studiebeurs+ zal op woensdag 20 november 2019 bij Hogeschool Rotterdam plaatsvinden. 

Studiebeurs+ is een jaarlijkse voorlichtingsavond voor havo 4/5 en vwo 5/6 leerlingen uit de regio Rotterdam. Leerlingen mogen maximaal één ouder/begeleider meenemen en worden tijdens de beurs op verschillende manieren geïnformeerd over een vervolgopleiding op een hogeschool (hbo) of universiteit (wo). Circa 30 landelijke hbo-instellingen en universiteiten zullen zich presenteren op de opleidingenmarkt. Daarnaast geven maar liefst meer dan 160 verschillende opleidingen een klassikale voorlichting. 


Opleidingenmarkt

Circa 30 landelijke hbo- en wo-instellingen staan met een stand op de opleidingenmarkt klaar om de leerlingen te informeren over alle opleidingen die zij aanbieden. Zij kunnen in gesprek gaan met voorlichters en er is informatiemateriaal beschikbaar om thuis nog eens door te lezen.

Klassikale voorlichting

Leerlingen kunnen zich nog verder verdiepen in een opleiding door klassikale opleidingsspecifieke voorlichtingen bij te wonen (maximaal 3). Er zal onder andere gesproken worden over de inhoud van de opleiding, de beroepsmogelijkheden en de toelatingseisen. Er zijn ruim 160 verschillende opleidingen waaruit kan worden gekozen. Een voorlichting duurt 30 minuten.