Sprekers

De onderstaande ondernemers zullen als spreker een bijdrage leveren aan de summerschool. Daarnaast zullen ook diverse experts van de Rabobank Amsterdam , Ernst and Young en ACE presentaties verzorgen.

Charles Ruffolo, oprichter The Networking BV

Charles Ruffolo is professioneel netwerker, internationaal spreker, trainer, schrijver en uitgever. In 2010 is hij gestart met ‘The NetworKing Academy’, wereldwijd de eerste in haar soort. Gefaciliteerd door ACE , krijgen de deelnemers hier in een twee maanden durend programma een concrete belevenis aangeboden rond praktische en actuele thema’s die direct bijdragen aan ieders persoonlijke netwerkdoelstellingen. Charles is ook de man die President Clinton en Richard Branson meerdere keren naar Nederland heeft gehaald. Door zijn netwerk te activeren is hij in 2011 lid geworden van het strategisch team van 24Kitchen, het eerste Nederlandse foodlifestyle platform dat een community creëert waar voedselkwaliteit hoog in het vaandel staat. Ruffolo’s filosofie over netwerken is dat het een proces van ‘geven en nemen’ is met personen waar je een directe of indirecte relatie mee hebt. Netwerken stelt je in staat om direct van A naar Z te gaan en de gebruikelijke weg van B naar Y over te slaan. Het gaat er niet om WIE JIJ KENT, maar WIE JOU KENT!

Marieke Vinck, oprichtster Charlie + Mary

Mariek Vinck nam in 2008 deel aan de Summerschool Ondernemerschap, daarna richtte zij met zakenpartner Charlotte van Waes. fashionshop Charlie + Mary op . Charlie + Mary is sindsdien uitgegroeid tot een succesvol bedrijf dat gericht is op een eerlijke en duurzame creatie van kleding. Via hun webshop en conceptstore verkopen zij hun kleding. In 2013 is Charlie+Mary genomineerd voor DAM Prijs, een prijs voor de meest duurzame MKB-ondernemer in Amsterdam.

Tijdens de Rabobank/ACE Summerschool 2013 komt Marieke haar verhaal als ondernemer vertellen. Hoe is het nou om een bedrijf te starten? Hoe begin je en hoe overkom je de obstakels die je tegenkomt?

Ahmed Larouz,oprichter Bridgizz

Ahmed Larouz is oprichter en eigenaar van Bridgizz. Bridgezz is een wereldwijd communicatie en marketingbureau dat nieuwe en traditionele media combineert om succesvolle merken en campagnes te creëren. Voor de oprichting van Bridgezz was Ahmed Larouz co-oprichter en eigenaar van Mexit, een consultancy bedrijf actief op het gebied van diversiteit, integratie en communicatie. Naast zijn werk voor Bridgizz is Ahmed ook actief als bestuurslid van verschillende organisaties, waaronder het 4 and 5 mei comité, The Cedar Network (Voorzitter van Europa’s eertse Moslim leiders netwerk), Rabobank, TANS (een netwerk van hoog opgeleide immigranten) en het Marokko Fonds. Tijdens de Summerschool zal Ahmed Larouz een presenatie geven over 'Marketing' en zijn ervaringen als ondernemer delen.

Sander Munsterman, mede-oprichter XS2TheWorld

Sander Munsterman startte samen met zijn partner Jan Willem Vaartjes in 2007 het succesvolle bedrijf XS2theworld, dit was nog vóór het iPhone tijdperk en met het idee dat mobiele business booming zou worden. XS2theworld biedt mobiele creatieve diensten aan. Hier kan onder andere gedacht worden aan het ontwikkelen van applicaties, mobile advertising en de opzet van marketingcampagnes en communicatieplatforms voor mobiele apparaten. Sinds de oprichting heeft XS2 meer dan 100 campagnes opgezet voor wereldwijd bekende merken en heeft meer dan 40 awards gewonnen. Sander is bij XS2 verantwoordelijk voor de strategie, partnerships en business development van XS2.

Pieter de Zwart, oprichter Salesfocus

Na vijftien jaar ervaring in diverse account- en salesmanagementfuncties bij IBM, Randstad en Ordina kwam voor Pieter de Zwart in 2003 het moment om een droom te realiseren; een eigen bedrijf starten. Zijn leidraad hierbij was; doe wat jij zelf leuk vindt want daar ben je goed in. Zodoende zijn advies, coaching, begeleiding en training ten aanzien van commercie de kernactiviteiten van zijn bedrijf. Pieter geeft je tijdens zijn presentatie concrete tips. Je hebt een briljant idee, hoe breng je dit aan de man? Sales gaat om persoonlijk contact, overtuigingskracht en de gun-factor. Zorgen dat je een klik hebt met je gesprekspartner. Op het moment dat je wilt gaat verkopen gaat het niet meer alleen om hoe goed het product is, maar gaat het ook om de persoon achter het bedrijf. Hoe pak je dit aan? Pieter: “Je moet niet alleen aardig, maar ook betrouwbaar en professioneel overkomen. Hiervoor heb je niet per sé een enorm arbeidsverleden te hebben. Ook als startup kun je zorgen dat je professionaliteit uitstraalt. En heb je een groot voordeel: vaak heb je als startup de gun-factor mee!”

Lidwien van Loon, oprichter Van Loon Communicatie Coaching

Lidwien van Loon heeft ruim twintig jaar ervaring als zelfstandig journalist en communicatietrainer. Kort gezegd is in- en uitpakken van informatie haar kernactiviteit. Haar bedrijf heet Van Loon Communicatie Coaching en is gespecialiseerd in training en coaching, journalistiek en tekstschrijven. Tijdens de summerschool geeft Lidwien een presentatie met als thema ‘creativiteit biedt ontwikkeling’. Daarbij geeft ze een eerlijk beeld van hoe het is om ondernemer te zijn: “Het ondernemerschap geeft veel ruimte voor ontwikkeling al wordt het ook wel eens geromantiseerd. Het is hard werken; je draait op voor het risico dat je neemt. De revenuen - niet alleen financieel - komen je weliswaar ook toe. Om het zover te laten komen moet je visie hebben en strategisch kunnen denken. Je moet over een gezond uitgavenpatroon beschikken en bedrijfskundige kennis paraat hebben. Dat laatste kun je leren, de overige zaken heb je in huis of niet.”

Eva Rennen, winnares Summerschool 2012 en mede oprichtster MELT

Samen met Leonie Smelt en Roger Rosweide richtte Eva Rennen MELT Icepops op. Tijdens de Summerschool 2012 hebben zij hun plannen voor MELT verder uitgewerkt, met behulp van presentaties en advies van de Summerschool experts is het uiteindelijke businessplan het startpunt geweest voor hun onderneming. Eva zal tijdens de Summerschool haar ervaringen delen, van de Summerschool zelf tot alles wat het afgelopen jaar op haar pad is gekomen: “Ik had nooit verwacht met zoveel enthousiasme aan waterijsjes zou werken.” De enthousiaste Eva heeft al een aantal opleidingen afgerond; vanuit de Kunstacademie is ze doorgestroomd naar HBO concept ontwikkeling en nu volgt zij de Master Sociologie aan de UvA. Naast haar opleidingen heeft ze ook freelance projecten opgepakt, waarmee ze o.a. voor Heineken heeft gewerkt. Natuurlijk vertelt Eva tijdens de Summerschool 2013 ook iets over het coole concept van MELT, wat staat voor het ontwerpen en produceren van design-waterijsjes, een verrassend en creatief concept met een knipoog.

Daniël Horn, IT Strategy consultant KPMG

Daniël volgt de laatste ontwikkelingen in de start-up wereld op de voet. In een eerdere rol heeft hij gewerkt als adviseur voor tech-start-ups en geholpen met het ophalen van risico kapitaal. Daarnaast heeft Daniël ruime ervaring in het geven van pitch workshops. Tijdens de Summerschool Ondernemerschap zal hij de deelnemers grondig voorbereiden op de pitches die aan het eind van de week gaan plaats vinden. De deelnemers krijgen twee minuten de tijd om de deskundige jury te overtuigen van de kwaliteit van hun businessplan. In de pitch workshop leert Daniël de deelnemers ondermeer hoe ze zichzelf en hun businessplan sterk en overtuigend kunnen neerzetten.

symposiumsoftware
 symposiumsoftware