Systemische vragen stellen

Systemische vragen stellen

De kracht van een goede vraag

Een vraag stellen is vaak belangrijker dan de vraag beantwoorden. Ieder die het systemisch werken kent of wel eens een opstelling heeft meegemaakt, weet hoe krachtig het effect van een vraag op de systemische lagen kan zijn. Hoe je dat doet, dit soort vragen stellen, leer je in deze workshop.

Het effect van een krachtige vraag is dat je snel bij de kern komt, de essentie waar het om draait. Dit geldt zeker voor systemische vragen. Samen met Martin Breed organiseer ik een workshop waarin je kunt leren hoe je systemische georiënteerde vragen kunt stellen en hoe je kunt luisteren zonder te horen. We werken veel met voorbeelden en eigen actuele casuïstiek.

De workshop heeft een intervisie-achtige sfeer en is bedoel voor professionals die nieuwsgierig zijn en willen weten hoe je systemische kennis dagelijks kunt gebruiken zonder een opstelling te doen.

De workshop richt zich op ervaren managers, adviseurs en procesbegeleiders.

Een scherp en doeltreffend programma

Zoals een oplossing gedefinieerd wordt door de vraagstelling, wordt een antwoord gedefinieerd door de vraag. In het eerste deel van de workshop leer je te werken met systemische vragen, verdichte vragen. Vragen die het speelveld herdefiniëren. Een antwoord wordt op vele manieren gegeven. In taal. In stilte. In gevoel. In het tweede deel van de workshop vergroten we de kwaliteit van het luisteren. In het laatste deel gaat het om toepassen. Via een set specifieke vragen benader je een eigen casus. Niet op analytische wijze maar op fenomenologische wijze.

Data en kosten

De workshop vindt plaats op 2 oktober van 10:30 tot 15:30 in Den Haag. Voor wat is het een goede oplossing om niet mee te doen?

Wat zou er gebeuren als je wél mee doet?

Meedoen kost 95,- exclusief BTW, inclusief lunch en het digitale boek ‘Breed, kijken om te zien’ van Martin Breed.

Over ons

 

Martin Breed werkt als interimmanager, trainer en coach.

“Ik ben gespecialiseerd in de onderstroom van organisaties en transformaties. Systemisch werken is voor mij de basis voor organisaties. Mijn favoriete systemische vraag is: ‘wat is ieders plek in de organisatie en wordt die ook ingenomen?’ ” 

 

Siets Bakker werkt als organisatie- adviseur. 

“Ik ben gespecialiseerd in het bouwen van nieuwe organisaties, zoals bij een reorganisatie. Systemisch werken is voor mij overal en altijd aanwezig. Mijn favoriete systemische vraag is ‘voor wat is de huidige situatie een goede oplossing?’ “onderstroom van organisaties en transformaties. Mijn favoriete systemische vraag is: ‘wat is ieders plek in de organisatie en wordt die ook ingenomen?’ ”

Praktische informatie

  • We starten om 10:30 en eindigen rond 15:30. Koffie, thee, fruit en een fijne lunch zijn bij de prijs inbegrepen. Wie wil kan na afloop nog wat napraten.

  • Klik hier voor routeinformatie naar de locatie: ‘Om de Hoek’ in Den Haag. Om de Hoek is goed bereikbaar met OV en er is voldoende parkeergelegenheid.

  • Na aanmelding ontvang je een factuur. Je inschrijving is definitief na betaling van de factuur.

e ticketverkoop
 e ticketverkoop