Congres Talent in de klas 2018

Tijdschrift Talent presenteert na een zeer succesvolle editie vorig jaar opnieuw het congres Talent in de klas. We ontmoeten je graag op 5 april 2018 in de Reehorst in Ede en nemen je mee in een programma dat weer veel handvatten biedt voor de dagelijkse praktijk.

Je kiest twee van de workshops uit het programma die je voorkeur hebben en neemt deel aan het plenaire programma van de dag met:

Lezing 'Ontdekken van talent is van levensbelang!'

Door kindertalentenfluisteraar Els Pronk

Ontwikkelen van talent is nog veel belangrijker dan we altijd al dachten. In deze lezing verken ik hoe talent, veerkracht, stress en trauma samenhangen. En hoe professionals daarbij kinderen kunnen ondersteunen door hen te versterken van binnenuit. Ontdekken en het laten groeien van talent is daarbij een belangrijk middel, evenals áchter het gedrag kijken bij kinderen. Dat vraagt ogen die wérkelijk op zoek gaan, naar talent op identiteitsnivo, en een waarderende onderzoekende houding. Geen talent is geen optie.

Els Pronk is, samen met Luk Dewulf, initiatiefnemer van het project van Kindertalentenfluisteraar. In 2018 komt haar boek uit dat gaat over talent, veerkracht en áchter het gedrag van kinderen kijken. Zij is mede-auteur van de Juniortoolbox Ik kies voor mijn talent en oprichter van Het Genietschap van Blij met mij trainers in Nederland en België. En mede-oprichter van de Blij met mij Academie. www.blijmetmijacademie.nu www.kindertalentenfluisteraar.com .


 

Lezing van Prof. Dr. Tessa Kieboom: Wetenschappelijke inzichten, denkkaders en tools

Om van de aanpak van hoogbegaafde leerlingen in de klas een succes te maken, is het van belang een zo volledig mogelijk denkkader te hanteren. Daarbij is het nuttig om na te gaan of wetenschappelijke inzichten stroken met de dagelijkse klaspraktijk. Te vaak leven nog een aantal mythes die kunnen leiden tot onderwijs dat niet altijd zijn doel bereikt. Tools en tips kunnen handig zijn om nog gerichter met de sterke en hoogbegaafde leerlingen aan de slag te gaan.

Tessa Kieboom is hoogbegaafdheidspecialist en directeur van Exentra – expertisecentrum rondom hoogbegaafdheid- in Antwerpen.

 

kaartverkoop
 kaartverkoop