pic

BNO Tallks #10 - MAGGAZIEN

Het DNA van publiekstijdschriften

Donderdag 10 november in Pakhuis de Zwijger

Dat ‘smaken verschillen’ is een oude volkswijsheid. Maar je kunt er best over twisten. Ontwerpers doen het graag en bijna elke dag. Tijdens de komende BNO Tallks op 10 november gaat het gesprek over publiekstijdschriften in design, lifestyle en interieur. Titels als Eigen Huis & Interieur, Frame en NRC DeLUXE brengen een mix van informatie en visueel leesplezier. Daarnaast vervullen ze ook een voorbeeldrol bij de verspreiding van ‘goede smaak’. Om dat effectief te kunnen doen, voldoen de bladen in hun communicatie en design aan wetmatigheden en typologieën, die ze herkenbaar maken voor de eigen doelgroepen.

Tijdens BNO Tallks #10 worden de wetten van MAGAZINE-DNA grondig ondervraagd. Uit Amerika komt Luke Hayman van Pentagram New York. Woon- en designglossy Eigen Huis & Interieur werd recent door Hayman van een nieuw gezicht voorzien. Hij kijkt terug op spraakmakende re-designcases zoals New York Magazine, Time en O- the Oprah Magazine. Mary Hessing, hoofdredacteur EH&I toont ‘de making of Eigen Huis & Interieur tussen Amsterdam en New York en legt uit waarom zij koos voor een Amerikaans bureau. Ook FRAME neemt het podium. Roelof Mulder belicht zijn rol als artdirector van dit internationale vakblad voor interieur en design. En we hebben Arjen Ribbens van NRC DeLUX gevraagd om zijn ervaringen met de vormgeving van het nieuwe magazine toe te lichten.

Toon Lauwen van Lauwen Projects opent BNO Tallks met een inleiding over magazinetypes; vooringenomenheden en ijkpunten in de hoge en mainstream cultuur.
De over all presentatie is in de vaardige én kritische handen van Catelijne van Middelkoop en Ryan Pescatore Frisk van Strange Attractors Design.

Aanmelden is vanaf 13.30 uur niet meer mogelijk via deze site. Wel is het mogelijk om bij de entree d.m.v. het invullen van een machtigingsformulier een kaartje te kopen.
Er is nog plek.

Info

Tijden: Programma 19.30 - 22.00 uur
Inloop & registratie: 19.00 uur
Locatie: Pakhuis de Zwijger te Amsterdam, grote zaal
Adres: Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam (020 7884433)
Entree: BNO-leden en studenten €5,00, niet-leden 7,50

De voertaal is Nederlands.

deelnemersregistratie
 deelnemersregistratie